Αθηνά Λοϊζίδου
Παραδοσιακό γιουβέτσι φτιαγμένο με μοσχαράκι, φρέσκες ντομάτες και φέτα. Αγαπημένα υλικά που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους.
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Θερμίδες: 140 Kcal ανά 100 γρ.
Υλικά
Για 1 μεγάλο ταψί
70 γρ. μαργαρίνη Flora
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας, ελιά, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι σκόρδο
70 ml λευκό κρασί
20 γρ. ζάχαρη
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 λίτρο νερό
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. κριθαράκι
50 γρ. φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισή ποσότητα της μαργαρίνης Flora και τηγανίζουμε εξωτερικά το μοσχάρι, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει εξωτερικά. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη Flora και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το νερό και τα κομμάτια κρέατος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 40-50 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τη φέτα.