ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Το ιδανικό πιάτο για να μαγειρέψετε σήμερα

Ινδικό κοτόπουλο τύπου «Biryani»

Αθηνά Λοϊζίδου

Λατρεύω τα ινδικά φαγητά και αυτό είναι γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο!

Μη σας απωθήσουν τα πολλά μπαχαρικά. Αν δεν τα γνωρίζετε, μπορείτε να τα βρείτε όλα στις υπεραγορές. Επενδύστε σε αυτά μια και τα μπαχαρικά έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ινδικό κοτόπουλο τύπου «Biryani»

Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 25‘
Για 4 μερίδες
Θερμίδες ανά μερίδα: 350

ΥΛΙΚΑ:

Για το μείγμα μπαχαρικών:

½ κ.γ. chili powder
1 κ.γ. garam masala
1 κ.γ. σαφράν
1 κ.γ. κάρδαμο
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. κανέλα αλεσμένη
1 κ.γ. ξηρό αλεσμένο κόλιαντρο
1 κ.γ. κάρι mild

1 στήθος κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλα, κομμένο σε κύβους
4 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς δέρμα και κόκκαλα, κομμένα σε κύβους
50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά ντοματοπελτές

20 γρ. ελαιόλαδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά φρέσκο ginger, τριμμένο
200 γρ. (½ συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
250 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού κότας KNORR
Ο χυμός από 1 λεμόνι
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης

Για το τελείωμα:

30 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, χοντροκομμένα
40 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
Φύλλα δυόσμου
Φύλλα κόλιαντρου

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση

X