Αθηνά Λοϊζίδου
Μια συγχώνευση γεύσεων από την Ταϊλάνδη και την Ινδία. Το τέλειο, ζεστό, εύκολο και γρήγορο μπολ ασιατικού φαγητού.
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 530
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. κουρκουμά (turmeric)
1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
3 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
¼-1 κουταλάκι μπούκοβο (χρησιμοποιήστε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το τι σας αρέσει)
230 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου ΚΝΟRR
400 γρ. (1 κονσέρβα) γάλα καρύδας light
60 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
Ο χυμός από 2 λάιμ
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. μαγειρεμένο ρύζι basmati, για το σερβίρισμα
Φρέσκα φύλλα κόλιαντρου για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση εδώ