Αθηνά Λοϊζίδου
Μπαρμπούνια φιλέτα με κους κους
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να απολαύσετε τα αγαπημένα μπαρμπούνια!
Χρόνος ετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 20'
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 480 kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για τα μπαρμπούνια:
500 γρ. μπαρμπούνια, καθαρισμένα και φιλεταρισμένα, από τις ψαραγορές “Blue Island”
20 γρ. ελαιόλαδο, για να τηγανίσουμε τα μπαρμπούνια
Αλάτι - πιπέρι
Για το κους κους:
250 γρ. κους κους
450 γρ. νερό
50 γρ. λευκό κρασί
1 ζωμός λαχανικών, θρυμματισμένος
Ξύσμα φλούδας από ½ λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
Για να σερβίρουμε:
1 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Ντοματίνια
Ψαρόσουπα
Πολύ νόστιμη και χορταστική ψαρόσουπα για κάθε γιορτινό τραπέζι.
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 180 kcal
ΥΛΙΚΑ:
30 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
2 κλωναράκια σέλερι, κομμένα σε φέτες
150 ml λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο νερό
400 γρ. πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 ζωμός λαχανικών KNORR, χωρίς αλάτι
1 κουταλάκι κύμινο
Αλάτι - πιπέρι
200 γρ. φιλέτο ψάρι χωρίς κόκκαλα και δέρμα, κομμένο σε κομματάκια