Αθηνά Λοϊζίδου
Τα ονομάζω «Λαχματζούν της Αθηνάς», γιατί είναι φτιαγμένα με τον δικό μου τρόπο. Δεν χρησιμοποιώ κρεμμύδι ή σκόρδο, γιατί δεν τα προτιμώ. Χρησιμοποιώ όμως πολλά μπαχαρικά, λεπτό φύλλο και σερβίρω με πολύ λεμόνι.
Για 10 λαχματζούν
Υλικά
Για τον κιμά
200 γρ. χοιρινός κιμάς
Για τη σος του κιμά
200 γρ. ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
20 γρ. πάστα ντομάτας
15 γρ. φύλλα μαϊντανού
1 κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι κανέλα
40 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Λίγες σταγόνες Tabasco
Για τη ζύμη
290 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
7 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά
10 ml ελαιόλαδο
165 ml νερό χλιαρό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ athenarecipes.com