Αθηνά Λοϊζίδου
Απολαύστε αυτή τη σαλάτα γεμάτη με θρεπτικά συστατικά. Πλούσια σε πρωτεΐνη με βασικά υλικά την κινόα, τις ζουμερές ντομάτες και το αγγούρι για ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα. Χωρίς γλουτένη, υγιεινή και χορτοφαγική.
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Μερίδες: 2 (ως κυρίως πιάτο)
Θερμίδες ανά μερίδα: 320 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
100 γρ. αποξηραμένη κινόα, ξεπλυμένη
150 γρ. νερό
50 γρ. ελαφρύ γάλα καρύδας
70 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
250 γρ. ντομάτες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
150 γρ. αγγούρι, ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ:
20 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. μηλόξυδο
Χυμός και ξύσμα φλούδας από 1/2 λεμόνι
10 γρ. μελάσα (έψημα) ροδιού
Αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα:
50 γρ. ανάμεικτα φύλλα σαλάτας (λάχανο, σπανάκι, λάχανο savoy)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το νερό και το γάλα καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε να κοχλάσει το μείγμα μας. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, σκεπάζοντας την κατσαρόλα. Όταν ψηθεί, αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει η κινόα.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, τη μελάσα ροδιού και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν. Ανακατεύουμε τη σάλτσα στην κινόα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε πάνω στη βάση με τα ανάμεικτα φύλλα σαλάτας.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com