ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Η Apple πληρώνει 1 εκατ. για να την χακάρουν

Η Apple είπε ότι θα «εξετάσει οποιοδήποτε ζήτημα ασφαλείας έχει σημαντικό αντίκτυπο».

Μαρία Καραμάνου

Στον παγκόσμιο αγώνα για την τεχνολογική υπεροχή και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, η Apple κάνει ένα σημαντικό βήμα με το επερχόμενο λανσάρισμα του ιδιωτικού της cloud τεχνητής νοημοσύνης, το Private Cloud Compute. Αποφασισμένη να διασφαλίσει την κορυφαία ασφάλεια της νέας αυτής υπηρεσίας, η Apple ανακοίνωσε τολμηρά χρηματικά κίνητρα έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για τους ερευνητές ασφαλείας που θα εντοπίσουν και θα αναφέρουν κενά ασφαλείας στο σύστημά της.

Το Private Cloud Compute είναι η νέα πλατφόρμα της Apple για προσωπικό cloud με αυξημένη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Σε έναν κόσμο όπου οι προσωπικές πληροφορίες και η ευαίσθητη επικοινωνία των χρηστών βρίσκονται στο cloud, η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει την έμφαση που δίνει η εταιρεία στην προστασία των δεδομένων και την εξάλειψη των ευπαθειών.

Η Apple καλεί ερευνητές ασφαλείας από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στο bug bounty πρόγραμμα της, προσφέροντας έως και 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον ανακαλύψει αδύναμα σημεία που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού από απόσταση στους διακομιστές της. Η εταιρεία προσφέρει επίσης έως 250.000 δολάρια για την αποκάλυψη τρόπων που επιτρέπουν την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών.

Με αυτό το πρόγραμμα, η Apple επιδιώκει όχι μόνο να ενισχύσει την ασφάλεια της νέας πλατφόρμας αλλά και να ενισχύσει τη σχέση της με την παγκόσμια κοινότητα των ερευνητών ασφαλείας, δείχνοντας ότι η συνεργασία αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών της.

Η Apple έχει ήδη δείξει την αφοσίωσή της στην ασφάλεια προσφέροντας εξειδικευμένα iPhone για ερευνητές ασφαλείας, επιτρέποντάς τους να εντοπίζουν και να δοκιμάζουν τρωτά σημεία. Αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πιο ευάλωτο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ειδικούς να εντοπίσουν αδυναμίες χωρίς να απαιτούνται παράνομες διαδικασίες. Είναι μια κίνηση που όχι μόνο προωθεί την τεχνολογική ασφάλεια αλλά και αποτρέπει τις παραβιάσεις, που συχνά στοχεύουν τις δημοφιλείς συσκευές της εταιρείας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση