ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Μακρυμάνικο bodycon φόρεμα και μποτάκια
 

Η viral εικόνα πυροσβέστη από τη φωτιά στην Αττική

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από την φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική.

Μαρία Καραμάνου

Από το απόγευμα της Κυριακής, η Βορειοανατολική Αττική ζει δραματικές ώρες, καθώς οι πυροσβέστες δίνουν μια άνιση μάχη με τις φλόγες που έχουν εξαπλωθεί από την περιοχή του Βαρνάβα μέχρι την Πεντέλη και τη Νέα Μάκρη. Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε με ακραία ταχύτητα, προκάλεσε τεράστια ανησυχία και κινητοποίησε τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, οι οποίες συνέχισαν ακούραστα τις προσπάθειες όλη τη νύχτα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, κατά την πρώτη ενημέρωση, περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά δύσκολη, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. «Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη και παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η πυρκαγιά εξελίχθηκε ταχύτατα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης με τη φωτιά ήταν έξω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπου συνολικά 29 παιδιά χρειάστηκε να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, βλέπουμε τον εξαντλημένο πυροσβέστη που ξαπλώνει έξω από το νοσοκομείο για να πάρει μία ανάσα, εικόνα που τράβηξε η Τατιάνα Μπόλαρη για το πρακτορείο Eurokinissi.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Με οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης, οι αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών και των νοσηλευτών, βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό για να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Αττική.

Η Κύπρος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ελλάδας για ενίσχυση, με το συντονισμό της αποστολής να γίνεται με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες μεταφοράς, προκειμένου η βοήθεια να φτάσει το συντομότερο δυνατό.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από την φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική:

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση