ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Ο άνθρωπος που έβαλε τον τόπο καταγωγής του σε ένα μπουκάλι premium ουίσκι

Ο Άρης Αριστείδου, εμπνευστής και δημιουργός του Aristides Distilling, είναι ο «Man of the Year 2023» στην κατηγορία Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Wiz Guide

Η γκάμα προϊόντων και συγκεκριμένα των premium αποσταγμάτων του Aristides Distilling περιλαμβάνει πλέον από gin και ουίσκι, μέχρι βότκα, ρούμι, brandy και ζιβανία. Ένα από αυτά είναι και το πρώτο 100% κυπριακό χειροποίητο ουίσκι. Ονομάζεται Kythrea, είναι craft, είναι burbon style και φτιάχνεται στην Κύπρο με καλαμπόκι Αμμοχώστου και κριθάρι Κυθρέας. Συγκεκριμένα, ερχόμενος πριν από κάποια χρόνια στην Κύπρο από την Αμερική, ο Άρης Αριστείδου είχε ανακαλύψει μια κυπριακή ποικιλία κριθαριού, το οποίο καλλιεργείται στην Κυθρέα. Έχοντας και ο ίδιος καταγωγή από την κατεχόμενη κωμόπολη της επαρχίας Λευκωσίας, σκέφτηκε αμέσως πως όταν έρθει η μέρα να φτιάξει το δικό του ουίσκι θα του δώσει αυτό το όνομα. Όπως και έγινε. Μετά τα πολύ διάσημα gin που έφτιαξε στο αποστακτήριό του, τα Aoratos και Angelica, αλλά και τη βότκα Terra Rossa από πατάτα, μάς παρουσιάζει αισίως το ουίσκι Kythrea, ένα χειροποίητο burbon style ουίσκι, που έχει ως βάση το καλαμπόκι (68%) και το κριθάρι (32%) -και τα δύο 100% κυπριακά.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X