ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: bodycon φόρεμα και μπότες μέχρι το γόνατο
 

5 βασικά βήματα για να «νικήσεις» τις κρίσεις πανικού

Η αιτία τους δεν είναι πάντα ξεκάθαρη αλλά συχνά οφείλεται σε χρόνιο στρες αλλά και κατάθλιψη

Ζωή Τουτουντζίδου

Ένα από τα πιο σύνηθες φαινόμενα όσον αφορά την ψυχολογία μας τουλάχιστον είναι οι κρίσεις πανικού. Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι τείνουν να μιλούν για αυτό το πρόβλημα κάνοντας γνωστή όσο ποτέ την ύπαρξη του. Αρχικά όμως ας ορίσουμε τι είναι οι κρίσεις πανικού; Ουσιαστικά είναι ένα ξαφνικό επεισόδιο έντονου φόβου το οποίο αναπτύσσεται δίχως εμφανή λόγο και που συνδυάζει μια σειρά από σωματικά και συναισθηματικά συμπτώματα. Όπως ταχυπαλμία, τρέμουλο, ζαλάδα και πόνος στο στήθος. Η αιτία τους δεν είναι πάντα ξεκάθαρη αλλά συχνά οφείλεται σε χρόνιο στρες αλλά και κατάθλιψη.

Υπάρχουν 5 αρχικά βήματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση του.

1.Εντόπισε την πηγή του προβλήματος.
Σημαντική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος είναι πάντα και η αναγνώριση του. Καλό είναι να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε την αιτία που νιώθουμε στρες είτε με την βοήθεια ειδικού είτε μόνοι μας.

2. Δέξου την κατάσταση
Αποδοχή, πολύ σημαντικό βήμα στην αναγνώριση των συναισθημάτων μας. Ναι, και όμως μπορεί να τύχει και σε εμάς, ναι δεν είναι οργανική η αιτία αλλά ψυχολογική.

3. Έλεγχος της αναπνοής
‘Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση άγχους αναπνέουμε κοφτά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κακή αναλογία οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στον οργανισμό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά αρνητικών συμπτωμάτων (π.χ. δυσφορία, ζαλάδα, πονοκέφαλο). Υπάρχουν ειδικές τεχνικές αναπνοής που μας βοηθούν στον έλεγχο της αναπνοής.

4. Σκέψου μια όμορφη ανάμνηση
Βρες ένα ευτυχισμένο μέρος ή μια όμορφη ανάμνηση και εστίασε εκεί. Δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα βοηθήσει αρκετά στην διάρκεια της κρίσης πανικού.

5. Εκπαιδεύσου στη γνωσιακή αναδόμηση
Εξέτασε όλα τα στοιχεία, σε όσο μπορείς πιο ρεαλιστική βάση, και αμέσως θα καταλάβεις ότι κίνδυνος από τον οποίο νομίζεις ότι απειλείσαι δεν είναι και τόσο μεγάλος. Πολλές φορές για τη διαδικασία αυτή απαιτείται η βοήθεια ενός ειδικού γιατρού ή ψυχολόγου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση