ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: red mini dress με γόβες και bow στα μαλλιά
 

5 περίπατοι στην Λευκωσία για να βυθιστείτε στην ομορφιά της φύσης

Αν αυτό που ψάχνετε είναι μια βόλτα για χαλάρωση ή άσκηση αυτά τα πάρκα είναι must know

Μπορεί να μην έχουμε τα όμορφα pathwalks του Λονδίνου ή τα μεγάλα πάρκα του, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να απολαύσουμε τους δρόμους και τα πάρκα της πόλης μας. Η άσκηση είναι το μόνο που μας έχει απομείνει αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε λόγω του δεύτερου lockdown.

Πολλοί ζητούν να ανακαλύψουν αλλά και να επανασυνδεθούν με τη φύση ή να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση και τη συναισθηματική σας αποφόρτιση.

Εμείς σάς παρουσιάζουμε τα πάρκα της Λευκωσίας, αν αυτό που ψάχνετε είναι μια βόλτα για χαλάρωση ή άσκηση.

Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

Δημιουργήθηκε το 2002 και είναι ένας πεζόδρομος μήκους 14 χλμ. που εκτείνεται κατά κύριο λόγο στους δήμους Λακατάμιας, Στροβόλου και Λευκωσίας. Με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, το πάρκο αποτελεί εξαιρετικό χώρο για περπάτημα. Ξεκινά από την Ανθούπολη, περνά κατά μήκος της Λακατάμιας και του Στροβόλου, στον δρόμο του βλέπεις και το πίσω μέρος του Προεδρικού Μεγάρου και την κοίτη του Πεδιαίου ποταμού δίπλα στον πυρήνα των Αγίων Ομολογητών. Κατηφορίζοντας περνάς κάτω από τη γέφυρα της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και ο δρόμος ενώνεται με το πάρκο απέναντι από την Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου κοντά στο πρώην ξενοδοχείο Γιώρκειο, και στη συνέχεια βρίσκεται στο χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Πάρκο Αθαλάσσας

Το εθνικό Πάρκο της Αθάλασσας είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος χώρος πρασίνου της Λευκωσίας. Βρίσκεται στη νότια της πρωτεύουσας και περιβάλλεται από την Αγλαντζιά, τον Στροβόλο και τα Λατσιά. Έχει δύο εκδρομικούς χώρους, ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους, γήπεδα, χώρους στάθμευσης, κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, παρατηρητήριο πουλιών, δασοβοτανικό κήπο, μονοπάτι για σκύλους κ.ά. Σημαντικό είναι το πάρκο του Αγίου Γεωργίου με τη μικρή πανέμορφη λίμνη και το φωταγωγημένο τις νύκτες μονοπάτι γύρω της. Υπάρχουν δύο φράγματα στην Αθαλάσσα, το μικρό φράγμα του Αγίου Γεωργίου και ο φράκτης Αθαλάσσας που κτίστηκε το 1962 στην ένωση δύο χειμάρρων, του Βαθύ και του Καλόγερου, για σκοπούς άρδευσης. Στο Πάρκο υπάρχουν πάνω από 300 είδη δέντρων, θάμνων και φυτών και 173 είδη πουλιών, 27 είδη πεταλούδων, 7 είδη θηλαστικών, 6 είδη ερπετών και ένα αμφίβιο. Έχει μεγάλη ποικιλία από μεταναστευτικά πουλιά που οφείλεται κυρίως στα νερά των δύο φρακτών και στις κλιματολογικές συνθήκες. Το 1985, σε μια προσπάθεια διάσωσης του δάσους από διάφορες παρεμβάσεις, 357 περίπου εκτάρια ανακηρύχθηκαν σε «Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας».

Διαβάστε την συνέχεια στο Wiz-guide

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση