Τώρα που μένουμε σπίτι, ψάχνουμε συνεχώς κάτι να κάνουμε να περνάει η ώρα με τους πιο πολλούς από εμάς να μην σταματάμε να μαγειρεύουμε. Και επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε το healthy living, αλλά να φτιάξουμε κάτι που θα μας ταξιδέψει έστω και γευστικά, ζητήσαμε από την Χαρά Μαλιώτη (@projectxealth), Κλινική διαιτολόγο με ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές να μας δώσει τη δική της συνταγή για τα πιο healthy french toasts!
Υλικά για 1
1 μεγάλο αυγό
60 ml γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ή γάλα επιλογής)
κανέλα, για γεύση
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 φέτα ψωμί σίκαλης
100 γρ μούρα
125γρ φράουλες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το γάλα και την κανέλα.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το ψωμί στο μείγμα του αυγού, αρκετό ώστε να καλύψει και τις δύο πλευρές του ψωμιού. Αφαιρέστε το τυχόν υπερβολικό μείγμα.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Σερβίρουμε το γαλλικό τοστ με τα βατόμουρα και τις φράουλες και το σιρόπι σφενδάμου!
Enjoy!
Χαρά Μαλιώτη
Κλινική διαιτολόγος, με ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές
Tηλ. 22256006, chara@projecthealth.com.cy
Project Xealth
http://projecthealth.com.cy/