ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: White jeans με πορτοκαλί πουκάμισο και adidas samba
 

Πιο ωφέλιμο από το μέλι για ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Δύο κουταλάκια την ημέρα.

Well

Well

Η γύρη των μελισσών είναι ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά πολύτιμο διατροφικό συστατικό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, πολυφαινόλες, λιπίδια, βιταμίνες και μέταλλα. Αυτό την καθιστά ένα από τα πιο θρεπτικά προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες. Συλλέγεται από τις μέλισσες από διάφορα φυτά και στη συνέχεια υποβάλλεται σε διαδικασία αναερόβιας ζύμωσης στις κυψέλες, μετατρέποντάς την σε σημαντική πηγή πρωτεΐνης για τα έντομα.

Οφέλη της Γύρης Μελισσών για την υγεία

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2022 στο περιοδικό Nutrients επισημαίνει την σημαντική επίδραση της γύρης στην υγεία, καθώς μπορεί να προστατεύσει από ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και τα καρδιοαγγειακά προβλήματα. Περιέχει μέχρι και 32 αμινοξέα και μια ποικιλία βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των Β, C και Ε, καθώς και σημαντικά μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και το μαγνήσιο.

Η γύρη των μελισσών διαθέτει επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν το σώμα από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα και να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της και τα οφέλη της για το πεπτικό σύστημα την καθιστούν πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας. Αξιοσημείωτο είναι ότι 100 g γύρης περιέχουν έως και 20 g πρωτεΐνης, κάτι που είναι σημαντικό σύμφωνα με τις συστάσεις του Εθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Διατροφής.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Well.Cy.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση