Το να ανακαλύψεις διαφορετικές κουζίνες και γεύσεις έχει πλέον συνδεθεί με τις χαλαρές στιγμές, είτε αυτό είναι σε μια εξόρμηση είτε σε ένα ταξίδι. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τον όρο «γαστρονομικός τουρισμός», ο οποίος αναφέρεται σε δραστηριότητες που προσφέρουν εμπειρίες φαγητού και ποτού που συμπεριλαμβάνουν σε κάποιες περιπτώσεις την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και το περιβάλλον μιας συγκεκριμένης περιοχής.
Ένα τέτοιο γαστρονομικό τουριστικό προορισμό αποτελεί και το εστιατόριο Nissi tavern που βρίσκεται στην παραλία του Nissi Beach. Σε ένα υπερυψωμένο σημείο και σε μια μεγάλη περιποιημένη βεράντα με θέα τα καταγάλανα νερά της Αγίας Νάπας, το εστιατόριο αυτό είναι ένα γαστρονομικό κόσμημα τις μέρες του καλοκαιριού.
Μπορεί η λέξη «ταβέρνα» να παραπλανήσει (κάτι που συνέβη και σε εμάς), ωστόσο οι επιλογές που προσφέρει κάθε άλλο παρά θυμίζουν ταβέρνα. Οι γεύσεις είναι ένα πάντρεμα της ελληνικής με την κυπριακή και τη μεσογειακή κουζίνα.
Ο χώρος λειτουργεί από το πρωί, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των λουόμενων θαμώνων, με ένα casual χαρακτήρα όσον αφορά τη διακόσμηση. Προσφέρονται δροσερά ποτά και μικρογεύματα, κοκτέιλ και πιάτα με μοντέρνες και μεσογειακές πινελιές. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα μεσογειακά πιάτα με ψάρι, καθώς και τοπικές και διεθνείς σπεσιαλιτέ από το εκτεταμένο à la carte μενού τους σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα.
Ο διακεκριμένος σεφ του, Τάσος Αναστασίου, προτείνει ένα μενού με αρκετές θαλασσινές επιλογές, επιλογές σχάρας αλλά και κυπριακές τιμώντας την παράδοση του εστιατορίου. Στο εκτενές μενού του υπάρχουν όλα τα αναμενόμενα πιάτα (χούμους, τζατζίκι, χωριάτικη σαλάτα, καλαμαράκια, μπριζόλες στη σχάρα, ζυμαρικά κ.λπ.) σε πολύ καλές εκτελέσεις και όμορφες παρουσιάσεις. Τα υλικά είναι ολόφρεσκα και υψηλής ποιότητας, που ικανοποιούν κατά τη γνώμη μου και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Δεν θα αναλύσω το τι δοκιμάσαμε, αλλά γευτήκαμε τις δροσερές σαλάτες τους, χωριάτικη και με κινόα, το αρωματικό και επίσης δροσερό φρέσκο χταποδάκι στη σχάρα, συνοδευμένο από φάβα και λαδολέμονο, ευχαριστηθήκαμε ένα κριθαρότο με φρέσκες γαρίδες, βρήκαμε άψογο το κοτόπουλο σουβλάκι με πίτα και πατάτες και σάλτσα μουστάρδας αλλά και το κολοκάσι με τα γεμιστά και ξετρελαθήκαμε με το οφτό κλέφτικο που δεν είναι το κλασικό που όλοι γνωρίζουμε, αλλά σερβίρεται σε περιποιημένο ειδικό σκεύος. Από το μενού δεν λείπουν οι γλυκές αμαρτίες από σπιτικά παγωτά, κυπριακά γλυκά και σοκολατένιες απολαύσεις. Συμβαδίζοντας επίσης και με τις τάσεις της εποχής, από το μενού τους δεν λείπουν οι νόστιμες vegetarian/vegan επιλογές.
Μπορεί να είμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού, όμως στο νησί μας το καλοκαίρι αργεί να φύγει. Γι’ αυτό αξίζει να βάλετε το εστιατόριο στο πρόγραμμά σας, αν σας βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί. Το όλο «πακέτο» της φιλοξενίας, των γεύσεων και της θέας θα σας εκπλήξει ευχάριστα.