newsroom must
Θέλεις απεγνωσμένα γλυκό, αλλά να μην πάρεις και τις κακές θερμίδες από την κλασσική ζάχαρη; Υπάρχει λύση και λέγεται υποκοτάστατο της σοκολάτας, το οποίο φυσικά και είναι το κακάο.
Η σοκολάτα έχει βρεθεί πως επιδρά σημαντικά στη διάθεση και το κύριο συστατικό της, το κακάο λοιπόν, είναι αυτό που ευθύνεται για αυτό. Στο κακάο, λοιπόν, βασίζονται και οι παρακάτω επιλογές που μπορείς εύκολα να κάνεις:
Μους με γιαούρτι, κακάο και κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης, ζέστη η κρύα σοκολάτα, με νερό, κακάο, άπαχο γάλα και κάποιο γλυκαντικό, αβοκάντο με κακάο και μέλι (η κάποια άλλη γλυκαντική ουσία).
Επίσης μια καλή ιδέα είναι και οι χουρμάδες αλεσμένοι με ξηρούς καρπούς και κακάο, η μπανάνα με κακάο, μέλι και ταχίνι, όλα αλεσμένα σε αντικατάσταση της Μερέντα.
Ακόμη, αλεσμένα φουντούκια, κακάο και μέλι ή άλλη γλυκαντική ουσία, αλλά και γιαούρτι με μπανάνα, κακάο και κάποιο γλυκαντικό
Τέλος, μπορείς να επιλέξεις, οver night oats, δηλαδή γάλα αμυγδάλου (για να είναι πιο γλυκό), λίγο γιαούρτι, βρώμη, κακάο και κατά γνωστά κάποιο γλυκαντικό, από το βράδυ μέσα στο ψυγείο
Οι αναλογίες αλλάζουν ανάλογα με το πόσο πικρή ή γλυκιά θέλουμε την τελική γεύση. Σε έρευνες που έγιναν φάνηκε πως η επίδραση της σοκολάτας σε επίπεδο διάθεσης γινόταν μόνο με την κλασική της μορφή. Αυτό όμως, σχετίζεται με τη συνήθεια και τα παιδικά (και όχι μόνο) βιώματά μας