ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Για την Τσικνοπέμπτη φτιάχνουμε παραδοσιακά μπουρέκια με αναρή

Λατρεύω τα μπουρέκια και ειδικά αυτά που έχουν γέμιση αναρής.

Αθηνά Λοϊζίδου

Τα παραδοσιακά μπουρέκια αναρής. Ένα απ’ τα αγαπημένα μου εδέσματα. Τα φτιάχνω μεγάλα και με μπόλικη γέμιση όπως ακριβώς μου αρέσουν. Για μένα είναι το τέλειο κυπριακό επιδόρπιο.
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Θερμίδες ανά πουρέκι: γύρω στις 450 Kcal

ΥΛΙΚΑ:
Για 6 πουρέκια:
Για τη ζύμη:
280 γρ. αλεύρι
50 ml ελαιόλαδο
100 ml νερό
½ κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:
360 γρ. (1 συσκευασία) φρέσκια αναρή ΑΛΑΜΠΡΑ, κομμένη σε κομματάκια
40 γρ. ζάχαρη
½ κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ανθόνερο
γύρω στο 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο πολυμίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ζυμώνουμε.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια αναρής και τα θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το ανθόνερο και ανακατεύουμε.
3. Σ’ έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε φύλλο χρησιμοποιώντας ένα πλάστη περίπου 0.5 εκ. πάχους. Χρησιμοποιώντας ένα μέτριο μπολ με διάμετρο γύρω στα 16 εκ., από την ανάποδη πλευρά του σαν κουπάτ, κόβουμε τη ζύμη σε τρία στρογγυλά κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη για να έχουμε 6 στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
4. Γεμίζουμε το μισό του κάθε κομματιού με αναρή και διπλώνουμε στη μέση. Πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες του πουρεκιού για να το σφραγίσουμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχουμε 6 πουρέκια.
5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό λάδι μέχρι να κάψει. Τηγανίζουμε τα πουρέκια ένα-ένα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφαιρούμε από το λάδι με μια τρυπητή σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Όταν κρυώσουν λίγο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X