ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: oversized blazer, φαρδύ πουκάμισο και κολάν
 

Τα red flags στα ραντεβού μετά τα 40

Τα 3 σημάδια που θα πρέπει να προσέξεις εάν αποφάσισες να βγεις ραντεβού μετά τα 40.

Μαρία Καραμάνου

Να εξερευνήσεις τον κόσμο των ραντεβού και των σχέσεων μετά τα 40 είναι ένα βήμα που μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση, ειδικά αν πρόκειται για την πρώτη σου επαφή με τον ευρύτερο χώρο του dating μετά από μια μακρά σχέση ή γάμο. Η ανάμειξη της παιδικής φροντίδας, των επαγγελματικών υποχρεώσεων και της προσωπικής ικανοποίησης μπορεί να κάνει την επιλογή της κατάλληλης σχέσης να φαίνεται σαν ένα τεράστιο βήμα.

Κάπου εδώ πρέπει να τονίσουμε τη σημασία του να είσαι προσεκτική και να μην αγνοείς τα σημάδια που μπορεί να δείξει ένα άτομο. Υπάρχουν ορισμένες «κόκκινες σημαίες» όπως ονομάζονται, που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, και μπορεί να σε καθοδηγήσουν στο να αποφασίσεις αν η συγκεκριμένη σχέση είναι κατάλληλη για εσένα ή όχι.

Τα 3 και σημαντικότερα από τα red flags που υπάρχουν είναι η έλλειψη επικοινωνίας, η ανεπαρκής αφοσίωση και η αναξιοπιστία. Αν παρατηρήσεις οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια, μπορεί να είναι καλό να επανεξετάσεις τη σχέση σου και να αποφασίσεις εάν είναι κατάλληλη για εσένα σε αυτό το στάδιο της ζωής σου.

Το σημαντικότερο είναι να μην βιάζεσαι και να επιτρέπεις στον εαυτό σου να εξερευνήσει αυτήν τη φάση της ζωής σου με φυσικό τρόπο και χωρίς πίεση. Κάθε σχέση απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να αναπτυχθεί. 

1 RED FLAG - Η συνεχή αναφορά στην πρώην του

Η παρουσία της πρώην συζύγου ή συντρόφου στη συζήτηση είναι ένα σημάδι που μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την συναισθηματική ωριμότητα και την έτοιμοτητα για νέες σχέσεις. Ένας άνθρωπος που έχει επεξεργαστεί τον διαζύγιο ή τον χωρισμό καταλαβαίνει το ρόλο του σε αυτό και έχει μεγαλώσει αρκετά για να δει ότι ορισμένες φορές οι σχέσεις δεν λειτουργούν.

Αν ο νέος σύντροφός σου συχνά αναφέρει την πρώην σχέση με αρνητικό τρόπο ή αν δημιουργούνται συχνά επεισόδια και προβλήματα σχετικά με αυτήν, μπορεί αυτό να δείχνει ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την προηγούμενη σχέση. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως είναι καλύτερο να επανεξετάσεις τη σχέση σας και να σκεφτείς εάν είναι κατάλληλος για εσένα. Είναι σημαντικό να επικεντρωθείτε στο να δημιουργήσετε μια υγιή και θετική σχέση που θα σας φέρει ευτυχία και ικανοποίηση.

2 RED FLAG - Η υπόθεση «παιδιά»

Η προοπτική της επανεκκίνησης μιας σχέσης μετά τα 40 μπορεί να είναι σύνθετη, ειδικά όταν παιδιά από προηγούμενη σχέση εμπλέκονται. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η στάση του νέου συντρόφου απέναντι στα παιδιά και πώς θα αντιδράσει στην παρουσία τους.

Εάν ο νέος σύντροφος εμφανίζει ευγένεια και ανοιχτό μυαλό απέναντι στα παιδιά σου, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι. Αντίθετα, εάν δεν δείχνει ενδιαφέρον ή αντιμετωπίζει αρνητικά την παρουσία τους, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν είναι έτοιμος ή κατάλληλος για τον ρόλο του γονέα.

Επιπλέον, εάν ο νέος σύντροφος έχει παιδιά, είναι σημαντικό να σεβαστείς τις υποχρεώσεις του απέναντι στα παιδιά του. Πρέπει να είσαι διατεθειμένη να κατανοήσεις ότι οι υποχρεώσεις αυτές έχουν προτεραιότητα και πρέπει να τις σέβεσαι.

Τέλος, εάν οι επιθυμίες των παιδιών του νέου σου συντρόφου δεν συμβαδίζουν με την επιθυμία του για μια νέα σχέση, αυτό μπορεί να δημιουργήσει αρνητικές καταστάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να είναι καλύτερο να επανεξετάσεις τη σχέση σου και να σκεφτείς εάν αξίζει να προχωρήσεις μπροστά. Είναι σημαντικό να διατηρείς το καλό των παιδιών και των δυο σας και να δρας με ευαισθησία και σεβασμό προς όλους τους εμπλεκόμενους.

3 RED FLAG - Η «οικονομική» πλευρά της σχέσης

Η ζήτηση χρημάτων από έναν σύντροφο στα πρώτα στάδια μιας σχέσης πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή και σύνεση. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η επιτυχία μιας σχέσης δεν μπορεί να μετρηθεί από τη διαθεσιμότητα χρημάτων ή τη δυνατότητα να εκπληρώνεις τις απαιτήσεις του άλλου.

Οι απάτες που εκμεταλλεύονται την ευαισθησία και την αγάπη των ανθρώπων είναι δυστυχώς συχνές. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείς τον εαυτό σου σε επαρκή βαθμό προσοχής και να είσαι προσεκτική όταν κάποιος ζητάει χρήματα από εσένα σε σύντομο χρονικό διάστημα στη σχέση.

Η προσφορά βοήθειας σε έναν σύντροφο είναι φυσικά αποδεκτή, αλλά πρέπει να γίνει με διακριτικότητα και μετά από σύνεννοηση. Εάν αισθάνεσαι ότι η σχέση σας έχει φτάσει σε ένα επίπεδο εμπιστοσύνης και ανοιχτής επικοινωνίας, τότε μπορείς να εξετάσεις το ενδεχόμενο να παράσχεις την απαιτούμενη βοήθεια.

Το σημαντικότερο είναι να ακολουθείς την κρίση σου και να μην αναγκάζεσαι να κάνεις κάτι που δεν νιώθεις άνετα μόνο και μόνο επειδή ο άλλος το ζητάει, ή ακόμα επειδή φοβάσαι ότι θα μείνεις μόνη σου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

LOVE: Τελευταία Ενημέρωση