Αθηνά Λοϊζίδου
Αυτό το πιάτο είναι τόσο καλό και τόσο εύκολο. Χρειάζονται περίπου δέκα με είκοσι λεπτά για να συναρμολογηθεί και αν δεν έχετε διάθεση να φτιάξετε τις σπιτικές βάφλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες από το εμπόριο.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 650 kcal
ΥΛΙΚΑ:
4 τετράγωνες βάφλες (αν δεν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένες βάφλες, πιο κάτω η συνταγή μου)
½ συσκευασία σαλαμάκι γαλοπούλας ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. τυρί τριμμένο
2 αβγά
300 γρ. γάλα
30 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Για να σερβίρουμε:
Μαρμελάδα μούρα
Ζάχαρη άχνη
Γιαούρτι + φρούτα δάσους για το σερβίρισμα
Για σπιτικές βάφλες:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
260 γρ. γάλα
30 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ