Αθηνά Λοϊζίδου
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 330 kcal
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. φιλέτα στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα, κομμένα σε 3 κομμάτια το κάθε στήθος
100 γρ. γιαούρτι
1 κουτ. γλυκού ζωμό σε σκόνη, λαχανικών, έξτρα γεύση KNORR
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
100 γρ. cornflakes, αλεσμένα
30 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
20 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για τη σάλτσα μελιού:
20 γρ. βούτυρο
30 γρ. μέλι
1/4 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύομε καλά, καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
- Προσθέτουμε τα αλεσμένα cornflakes, το αλεύρι, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι σε ένα πιάτο. Ανακατεύουμε για να ενωθούν.
- Περνάμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου και το ρίχνουμε μέσα στα ψίχουλα, πιέζοντας απαλά. Τοποθετούμε το παναρισμένο κοτόπουλο στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το κοτόπουλο. Αλείφουμε ελαφρά το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, στη συνέχεια γυρίζουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα μελιού. Λιώνουμε μαζί με το βούτυρο, το μέλι, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν το κοτόπουλό μας είναι έτοιμο, αλείφουμε ή το περιχύνουμε γενναιόδωρα με τη σάλτσα.
Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ