Αθηνά Λοϊζίδου
Λευκή πίτσα με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια
Γρήγορη και εύκολη σπιτική πίτσα με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, βότανα, βαλσάμικο και 4 τυριά! Η τέλεια ζεστή πίτσα του φθινοπώρου.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 340 kcal
ΥΛΙΚΑ:
30 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι και πιπέρι
80 γρ. λευκό κρασί
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1 πρέζα μπούκοβο
250 γρ. ανάμικτα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
¼ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
300 γρ. έτοιμη βάση πίτσας
Ελαιόλαδο
Λίγο τρίμμα Αναρής Αλάμπρα
200 γρ. (1 συσκευασία) 4 τυριά τριμμένα Αλάμπρα
Σουπιές με σπανάκι
Ένα παραδοσιακό πιάτο ειδικό για την περίοδο των νηστειών.
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 50’
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 240 kcal
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. σουπιές από τις ψαραγορές Blue Island, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
40 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
¼ κ.γ. σκόρδο λιωμένο
¼ ποτήρι άνηθο, ψιλοκομμένο
40 γρ. ούζο
½ κ.σ. πελτές ντομάτας
150 γρ. νερό
500 γρ. φύλλα σπανάκι
Για το σερβίρισμα:
Ξύσμα φλούδας από ½ λεμόνι Χυμό από ½ λεμόνι Άνηθο, ψιλοκομμένο
Διαβάστε τις εκτελέσεις στο Athena's Recipes.