ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cotton παντελόνα, φαρδύ πλεκτό και sneakers
 

Κοτόπουλο σε μπύρα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Αθηνά Λοϊζίδου

Ψάχνετε για ένα ζεστό φθινοπωρινό δείπνο; Εδώ είναι η απάντησή σας... φτιαγμένο σε ένα σκεύος απλό και απόλυτα νόστιμο!

Χρόνος προετοιμασίας, 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος, 30 λεπτά

Μερίδες, 3

Θερμίδες ανά μερίδα, 450 kcal

Υλικά

450 γρ. κοτόπουλο, μπούτια, χωρίς δέρμα η κόκαλα

Αλάτι - πιπέρι

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. ελαιόλαδο

15 γρ. αλατισμένο βούτυρο

2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

200 γρ. μπύρα

100 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1/2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

½ κ.γ. ξηρό φασκόμηλο

60 γρ. νερό

1 κύβο ζωμό κότας KNORR

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

2. Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τρίβουμε με το αλεύρι για να το καλύψουμε.

3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο σκεύος συμβατό με φούρνο, σε δυνατή φωτιά, και ροδίζουμε το κοτόπουλο από τις 2 πλευρές. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

3. Προσθέτουμε το βούτυρο στο ζεστό σκεύος. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι από την μπύρα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 5-8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η μπύρα και να ροδίσουν ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και το φασκόμηλο και στη συνέχεια βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στο σκεύος. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μπύρα, το νερό και τον ζωμό. Βάζουμε το φαγητό στον φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Παρακολουθούμε τη σάλτσα, αν αρχίσει να πήζει, σκεπάζουμε το σκεύος μας.

4. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα κρεμμυδιών και συνοδεύουμε με άγριο ρύζι η ψωμί.

 

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση

X