Αθηνά Λοϊζίδου
Κινόα μπολ με κομμάτια γλυκοπατάτας και πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Πραγματικά, ένα συγκλονιστικά νόστιμο μπολ που δεν είναι δύσκολο για κανένα να το φτιάξει! Το αστέρι της συνταγής είναι η υπέροχη σάλτσα ντομάτας.
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 410 kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 μέτρια, ώριμη ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. χυμός λάιμ
¼ κ.γ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.σ. hot ή καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
½ κ.γ. κύμινο
Αλάτι - πιπέρι
¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
Για τα μπολ:
100 γρ. άψητη κινόα
50 γρ. γάλα καρύδας
150 γρ. νερό
100 γρ. ξυρά μαύρα φασόλια (black beans- ψηνουμε 100 γρ. ομά φασόλια για 10 λεπτά στην χύτρα ταχίτητας η αγοράζουμε ετοιμα σε κονσέρβα από το εμπόριο)
100 γρ. καλαμπόκι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
Για τις γλυκοπατάτες:
400 γρ. (περίπου 2 μέτριες) γλυκοπατάτες, κομμένες σε μοίρες
10 γρ. ελαιόλαδο για να βουρτσίσουμε τις πατάτες
Αλάτι + πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Ψιλοκομμένη καυτή κόκκινη πιπεριά
Ντοματίνια
Φρέσκα βότανα
Δείτε την εκτέλεση εδώ
Γλυκοπατάτες στον φούρνο με vegan μαγιονέζα, πάστα ελιάς και μαύρη τρούφα
Ο πιο νόστιμος vegan μεζές!
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Μερίδες: 6 (ως ορεκτικό)
Θερμίδες ανά μερίδα: 180 kcal
ΥΛΙΚΑ:
750 γρ. (περίπου 3 μέτριες) γλυκοπατάτες, κομμένες σε μοίρες
10 γρ. ελαιόλαδο σε SPRAY “THE KING OF OLIVES”
Aλάτι + πιπέρι
Για τη vegan μαγιονέζα ελιάς και μαύρης τρούφας:
250 γρ. ελαιόλαδο
125 γρ. γάλα σόγιας
2 κ.σ. μηλόξιδο (cider vinegar)
Αλάτι - πιπέρι
3 κ.γ. πάστα ελιάς με μαύρη τρούφα "THE KING OF OLIVES"
Δείτε την εκτέλεση εδώ
Κέικ με αμύγδαλα και μαρμελάδα πορτοκάλι και τζίντζερ
Αυτό το υγρό κέικ παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας τη μαρμελάδα «πορτοκάλι με τζίντζερ»,η οποία έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα. Σερβίρετε το κέικ ως επιδόρπιο, με μια γενναιόδωρη δόση κρέμας fraîche.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά
Μερίδες: 12 φέτες
Θερμίδες ανά μερίδα: 280 kcal
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αβγά, χτυπημένα
Λίγες σταγόνες almond essence
60 γρ. γάλα
100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
150 γρ. μαρμελάδα St. Dalfour “Πορτοκάλι & Τζίντζερ”
25 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φέτες
Δείτε την εκτέλεση εδώ