Αθηνά Λοϊζίδου
Τραγανά λαχανάκια Βρυξελλών
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 95 kcal
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
20 γρ. ελαιόλαδο Oil Spray “ΤΗΕ KING OF OLIVES”
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κ.γ. θυμάρι
Αλάτι - πιπέρι
Για τη σάλτσα μουστάρδας και μελιού:
30 γρ. αλατισμένο βούτυρο
50 γρ. μέλι
40 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι - πιπέρι
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ
ολόκληρο φαγκρί στο τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 20'
Για ένα μέτριο ψάρι αρκετό για περίπου 3 άτομα
Θερμίδες ανά μερίδα, γύρω στις 250 kcal
ΥΛΙΚΑ:
1 φαγκρί, 500 γρ., καθαρισμένο από λέπια και εντόσθια, από τις ψαραγορές «Βlue Island»
Αλάτι - πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε ροδέλες
¼ ποτήρι φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε μπαστουνάκια
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. κρασί λευκό
20 γρ. σάλτσα σόγιας
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ
Ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου και μπέικον με τυρί
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 461 kcal
ΥΛΙΚΑ:
550 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 συσκευασία back μπέικον ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ψιλοκομμένο
50 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1 αβγό, χτυπημένο
Αλάτι - πιπέρι
50 γρ. αλατισμένο βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
180 γρ. ξηρό λευκό κρασί
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
200 γρ. ανάμικτα φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. φασκόμηλο
150 γρ. νερό
1 ζωμός λαχανικών, θρυμματισμένος
60 γρ. κρέμα γάλακτος
6 φέτες γαλλικό ψωμί ολικής άλεσης, κομμένο σε φέτες και φρυγανισμένο
130 γρ. τριμμένο τυρί
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ