Wiz Guide
Σε ένα ειδυλλιακό location, όπου το βραχώδες τοπίο σε συνδυασμό με τη θέα του Super Paradise -που διακρίνεται στο βάθος- δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ένα υπέροχο dinner, μπορείς να εχεις μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία από αυτές που ίσως έχεις συνηθίσει να απολαμβάνεις στο νησί των ανέμων.
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, το αγαπημένο place to be για το διεθνές jet set και το εγχώριο star system, οι εμπειρίες που μπορείς να έχεις σε σχέση με το φαγητό και το ποτό είναι ως επί το πλείστον κάπως «φασαριόζικες». Μαγαζιά με δυνατή μουσική και πολύ κόσμο, δημιουργούν το παζλ της διασκέδασης ενός νησιού που προτιμούν κυρίως όσοι θέλουν να ξεδώσουν κατά την εκεί διαμονή τους.
Τις τελευταίες βδομάδες παρ’ όλα αυτά, μια νέα άφιξη στη Μύκονο έρχεται να αλλάξει κάπως αυτό το στερεότυπο. Πλέον, όντα στο νησί, μπορείς να απολαύσεις ένα πριβέ δείπνο, σε ένα πολύ ήρεμο location, σε ένα βραχώδες τοπίο μακριά από τη Χώρα.
Όπως και το αντίστοιχο κυπριακό, που ως γνωστό βρίσκεται σε ένα ωραίο σημείο εκτός πόλης, το Salt & Fire της Μυκόνου αποτελεί ένα destination restaurant, από την άποψη ότι χρειάζεται κάπως να το ψάξεις για να το βρεις.
Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην περιοχή Πλιντρί, μεταξύ Super Paradise και Σκορπιού, εντός του Charisma Βoutique & Wellness Suites, ενός boutique hotel με μαγική θέα. Στα λιγοστά προνομιούχα τραπέζια του μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 20 άτομα, προσφέροντας ένα μενού αντίστοιχο με αυτό της Κύπρου, όπου τα steaks, το tartare και το foie gras έχουν την τιμητική του.
Φυσικά, επειδή το νησιώτικο σκηνικό και η όλη διάθεση το επιβάλλουν, το μενού έχει εμπλουτιστεί και με επιλογές όπως χτένια, χταπόδι, αστακός κλπ.
Την όλη γευστική και όχι μόνο εμπειρία συμπληρώνει φυσικά το κρασί, με διαλεχτές ετικέτες από Αμερική, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο και Νέα Ζηλανδία.
Σε σχέση με το μενού, αν πρέπει να πούμε περισσότερα πράγματα, αξίζει να αναφερθεί πως η εκκίνηση γίνεται με παρθένο ελαιόλαδο και τραγανό φρεσκοψημένο προζυμένιο ψωμί. Οι μοναδικές κοπές ψήνονται σχεδόν δίπλα στους πελάτες, στην πολυταξιδεμένη αυστριακή σχάρα, το κρέας σερβίρεται από τον ίδιο τον σεφ σε κάθε καλεσμένο, το δικής τους παραγωγής αγνό παρθένο ελαιόλαδο αγκαλιάζει με μαεστρία τα λαχανικά του μενού και η έκρηξη αντιθέσεων του foies gras έρχεται να συμπληρώσει την εμπειρία, όπως ακριβώς της αξίζει, με τις γεύσεις και τις υφές να τιμούν τη φρεσκάδα των πρώτων υλών. Η μαγειρική φιλοσοφία συμπληρώνεται από το beef tartare, που είναι ψιλοκομμένο στο χέρι, το σιγοψημένο χταπόδι και τα «βουτυρένια» χτένια και φυσικά από την πλούσια ποικιλία από ετικέτες κρασιών που έρχονται να δέσουν αρμονικά την Salt & Fire εμπειρία. Το μοναδικά βανιλένιο μιλφέιγ φυστίκι, με τα φρέσκα κόκκινα φρούτα και η μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα με καραμελωμένο τσουρέκι και παγωτό μαστίχα, κλείνουν απολαυστικά και ανάλαφρα τη βραδιά.
Ενημερωτικά, λόγω της μικρής διαθεσιμότητας σε τραπέζια, καλό θα ήταν να κάνετε την κράτηση σας εγκαίρως μέσω της ιστοσελίδας του Salt & Fire.
Μάθετε περισσότερα για το εστιατόριο μέσω του website, αλλά και μέσω instagram.