Και ειδικά για το σουβλάκι που δοκιμάσαμε πρόσφατα στη Λευκωσία, στο εστιατόριο Τρεις & ο Κούκος.
Ενώ κάποια πιάτα είναι ταυτισμένα με την κυπριακή κουζίνα και άρα θα έπρεπε λογικά στο πέρασμα των χρόνων να τα έχουμε εξελίξει, βοηθώντας τα να ταξιδέψουν ενδεχομένως ακόμα και εκτός συνόρων Κύπρου, εντούτοις η αίσθηση που μας δίνεται συχνά είναι πως περισσότερο κάνουμε πισωγύρισμα αντί να προχωρούμε μπροστά.
Ας μην αναφερθούμε στα πολύ περίπλοκα πιάτα, με τα πολλά υλικά και τις δύσκολες παρασκευές. Ας εστιάσουμε για παράδειγμα στο σουβλάκι, αυτό το ταλαιπωρημένο πιάτο του μεζέ, που η αλήθεια είναι πως δύσκολα το βρίσκεις να προσφέρεται σε μια νόστιμη και χορταστική εκδοχή. Αν πρέπει να μιλήσω για μένα, στην περιοχή που ζω, αν και υπάρχουν πολλά σουβλατζίδικα (ένα σε κάθε τετράγωνο), εντούτοις 2-3 είναι αυτά που προσφέρουν ένα decend αποτέλεσμα.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ