Προσπαθώντας να σκεφτούμε πόσο πολύ άλλαξε ο γαστρονομικός χάρτης στα περίχωρα αλλά και στα χωριά, συνειδητοποιούμε ότι οι επιλογές για φαγητό, πλέον, εκτός από τις κλασσικές ταβέρνες, συμπληρώνονται και από πολλά «μπραντσάδικα». Ας δούμε παρακάτω δώδεκα από αυτά τα οποία αγαπάμε να επισκεπτόμαστε συχνά.
Jinco Brunch & More, Πέρα Ορεινής
Τι να πούμε για τις γεύσεις της σεφ Κωνσναντίνας Ηρακλέους και της ομάδας του Jinco… Λιτό αλλά εξαιρετικό μενού, φτιαγμένο με τα πιο ποιοτικά υλικά, αποτελούμενο από επιλογές για brunch, bowls με γιαούρτι, pancakes, σάντουιτς, γλυκά, καφέδες, τσάι κλπ. Εκτός από το φαγητό θα αγαπήσετε και τον χώρο, ένα παλιό καφενείο που με τις απαραίτητες μοντέρνες πινελιές έγινε το απόλυτο μέρος για εντυπωσιακά insta stories.
(τηλ. 99146860, @ jinco_cy)
Kika’s Garden Homemade Food & Produce, Καλλέπεια
Στην πανέμορφη Καλλέπεια, σε ένα υπέροχο τοπίο, η κυρία Κίκα και η κόρη της, Μάρλεν, ετοιμάζουν για τους επισκέπτες τους ένα χωριάτικο πρόγευμα με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Το μενού περιλαμβάνει από φρεσκοψημένο ψωμί και τσουρέκι, μέχρι αυγά ημέρας, καπνιστό μπέικον, φρέσκια αναρή και χαλούμι της περιοχής, και από κολοκυθόπιττα, πουρέκια, σπιτικές μαρμελάδες και φρέσκα φρούτα εποχής και λαχανικά, μέχρι καφέ, τσάι και φρεσκοστυμμένο χυμό. (τηλ. 99459400,
@kikas_garden)
Κροκ Μαντάμ, Επταγώνια
Ολότελα νέα άφιξη στην ορεινή Λεμεσό - συγκεκριμένα στο χωριό Επταγώνια - που σερβίρει πρόγευμα και brunch κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου πεύκου αλλά και της καταπράσινης κληματαριάς. Στο μενού θα βρείτε bagel με σολομό, pancakes, Cyprus quiche, χορτοφαγικές επιλογές αλλά και την κρεμώδη πολέντα με φρέσκο θυμάρι, αναρή, ποσέ αυγά και τραγανό μπέικον με κουμανταρία. Από ποτά θα βρείτε Mimosa, Bloody Mary, καφέδες, αλλά και αλκοολούχα όπως μπύρες και κρασί, ενώ προσφέρονται και late brunch επιλογές, όπως burgers, chicken wraps κλπ. (τηλ. 99447477, @krokmantam)
Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο must Νοεμβρίου που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 6/11 μαζί με την Καθημερινή.