Wiz Guide
Εστιατόρια και ταβέρνες στο top 50 των εστιατορίων στο νησί, όπως αναδείχθηκαν στα πρόσφατα «WiZ 50 Best Restaurants 2022».
Πιο κάτω τα 15 εξαιρετικά εστιατόρια της επαρχίας Λεμεσού και η σειρά κατάταξής τους ανάμεσα στα 50 Καλύτερα του νησιού.
Διαβάστε επίσης: Η τελική κατάταξη των WiZ 50 Best Restaurants
1. LPM
Μεσογειακή
Parklane Resort & Spa, Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός
25862222
Σεφ: Alessandro Mirabelli
Το international brand του LPM στο πολυτελές Parklane κρατάει όλα τα χαρακτηριστικά του brandname. Κομψός εσωτερικός χώρος διακοσμημένος με έργα τέχνης, μεγάλη βεράντα που παντρεύει ιδανικά την απλότητα με την πολυτέλεια. Γαλλική δημιουργική κουζίνα με μεσογειακές επιρροές, εκλεπτυσμένες γεύσεις με άποψη, εξαιρετική διακόσμηση πιάτων, συναρπαστικά κοκτέιλ και σέρβις υψηλού επιπέδου. Ένας ολοκληρωμένος γαστρονομικός προορισμός, είναι από τα εστιατόρια με χαρακτήρα που πηγαίνεις για την εμπειρία.
3. ARMYRA BY PAPAIOANNOU (είναι κλειστό αυτή την περίοδο)
Ψάρι - Θαλασσινά
Amara Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25442222
Executive Σεφ: Γιώργος Παπαϊωάννου
Σεφ: Παναγιώτης Πέτρου
Παραθαλάσσιο εστιατόριο για ψάρι, στο πολυτελές Amara Hotel. Με executive σεφ τον Γιώργο Παπαϊωάννου, προσφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Έμφαση στα εκλεκτά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που έρχονται από την Ελλάδα από δικούς τους ψαράδες, και συνδυασμοί γεύσεων με βάση αγνά εποχιακά και τοπικά υλικά. Άψογα ψησίματα, πιάτα με σύγχρονες τεχνικές και πρωτότυπες συνθέσεις. Διακριτική πολυτέλεια, σέρβις υψηλού επιπέδου, ελκυστικό περιβάλλον. Από τα εστιατόρια που επιστρέφεις για την ποιότητα.
Μεσογειακή
Amara Hotel, Αμαθούς 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25442222
Executive chef: Giorgio Locatelli
Chef de cuisine of Ristorante Locatelli: Dario Sutera
Το καλύτερο ιταλικό εστιατόριο στο νησί, με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ και με αστέρι Michelin, Giorgio Locatelli. Υψηλής ποιότητας κουζίνα, ενσωματώνει την ιταλική κουλτούρα με πινελιές τοπικών μεσογειακών γεύσεων. Στο μενού πρωτότυπα και κλασικά πιάτα, με φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, σπιτικό ιταλικό ψωμί, καταπληκτικό ελαιόλαδο, εποχιακές σπεσιαλιτέ, όλα με εξαιρετική παρουσίαση. Υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση, ενημερωμένη λίστα κρασιών με έμφαση στον ιταλικό αμπελώνα από έναν σωστό σομελιέ. Ακριβό αλλά αξίζει, είναι από τα μέρη που θες να ξαναπάς.
10. BISTROT 55
Fine Dining
Ελευθερίας 55, παλιά Λεμεσός
25212100
Σεφ: Jack Yiannakou
Μπιστρό με αστική κομψότητα και αισθητική, στα πέριξ του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού. Δημιουργικές γαστρονομικές ιδέες στο μενού, προσεγμένα πιάτα με φρέσκα υλικά, αρκετά τοπικής παραγωγής, άρτια τεχνική και ποιότητα που δικαιολογεί τις τιμές. Φιλόξενη εξυπηρέτηση με επαγγελματική ευγένεια, μεγάλη κάβα με ενδιαφέρουσες προτάσεις από τον διεθνή και κυπριακό αμπελώνα. Το Σάββατο ανοικτό από το πρωί για brunch.