newsroom must
Είσαι λάτρεις των chips και δεν μπορείς να καταναλώνεις όσα θες λόγω των αμέτρητων συντηριτικών αλλά και θερμίδων που έχουν; Yπάρχει η η λύση και ονομάζεται ''chips λαχανικών'' πιο υγιεινά και πιο γευστικά από ποτέ με μία πολύ εύκολη εκτέλεση για να τα απολαύσεις στο σπίτι ή και το γραφείο χωρίς καμία ενοχή.
Τα συγκεκριμένα τσιπς λαχανικών, γίνονται στο φούρνο και η γεύση τους δεν είναι καθόλου βαρετή. Το μυστικό είναι να τα έχεις στεγνώσει πολύ καλά πριν τα ψήσεις, για να γίνουν τραγανά ενώ αν δεν τα φορτώσεις στο λάδι, πρόκειται για μια πολύ εύκολη λύση που έχει ελάχιστες θερμίδες.
Θα χρειαστείς λοιπόν, για τα λαχανικά της αρεσκείας σου κολοκυθάκι, μελιτζάνες, πατάτες (εντάξει, αυτές έχουν λίγες παραπάνω θερμίδες), καρότο ή και.. κρεμμύδι!
Επίσης, μπαχαρικά όπως ρίγανη, πάπρικα, αλάτι, κουρκουμάς, μια λαδόκολλα και ένα μεγάλο ταψί.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
Κόβεις πολύ λεπτές φέτες τα λαχανικά σου, τ α στεγνώνεις πολύ καλά, εκτός βέβαια από τα κρεμμύδια που δεν χρειάζονται πλύσιμο.
Στη συνέχεια, τα βάζεις χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους σε ένα ταψί στο οποίο έχεις στρώσει λαδόκολλά, βάζεις από πάνω ελαιόλαδο, περίπου 3 κουταλιές της σούπας για ένα μεγάλο ταψί από αυτά που έχει ο φούρνος σου.
Τα ψήνεις στους 200 για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σου. Ιδανικά, επιλέγεις ψήσιμο πάνω κάτω με αέρα.
Μόλις πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανά... απολαμβάνεις!
Extra tip: Για να γίνουν ακόμα πιο τραγανά, μπορείς να ρίξεις από πάνω και λίγο καλαμποκάλευρο. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί θα πικρίσουν!