Μαρία Σάββα
Μετά τον θάνατο του συζύγου της από Covid-19 μια γυναίκα από την Βρετανία δημιούργησε μια εφαρμογή γνωριμιών για χήρες και χήρους με το όνομα «Chapter 2», που αναζητούν ξανά την αγάπη σαν εκείνη. Η ιδρύτρια της εφαρμογής Nicky Wake, είπε ότι ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν το προφίλ τους στην εφαρμογή οι νέοι χρήστες, πρέπει να παράσχουν ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου του συζύγου τους ή έναν σύνδεσμο που θα οδηγεί σε σχετική σελίδα στο Facebook.
Η ίδια δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση όταν απογοητευόταν συνεχώς από τα σύγχρονα ραντεβού. «Τα σημερινά ραντεβού μοιάζουν με την άγρια δύση και ως χήρα ήμουν εξαιρετικά ευάλωτη και κάπως διαλυμένη, κάτι που είναι δύσκολο να εξηγηθεί σε έναν άνθρωπο που ψάχνει απλώς να περάσει καλά», είπε η Wake.
We are here to support you, people who understand and ’get it’ https://t.co/fmKNsO6VPF pic.twitter.com/MdUE3h5L76
— chapter2 (@chapter2dating) January 18, 2023
«Με τον Andy (τον εκλιπόντα) γνωριστήκαμε online, αλλά ο μοντέρνος τρόπος γνωριμιών μέσω διαδικτύου είναι πάρα πολύ διαφορετικός… Ψάχνω πάντα πολύ καλά το άτομο με το οποίο πρόκειται να βγω ραντεβού. Προσπαθώ να έχω όσο γίνεται περισσότερα στοιχεία για αυτούς. Αλλά στη συνέχεια γίνεται το κλασικό: σου στέλνουν γυμνές φωτογραφίες τους ή σου έχουν αποκρύψει πολύ σημαντικά στοιχεία για τη ζωή τους», σχολίασε στην συνέχεια.
Εξηγώντας την έμπνευσή της για την εν λόγω εφαρμογή, αποκάλυψε ότι «Όταν συναντιέμαι με άλλους ανθρώπους που έχουν χάσει τους συντρόφους τους η συζήτηση φτάνει συχνά στο αν έχουμε ξεκινήσει ξανά να βγαίνουμε. Σε αυτές τις συναντήσεις γίνονται αρκετά συχνά γνωριμίες και από εκεί μου ήρθε η ιδέα. Στην κοινωνία των ανθρώπων που οι σύντροφοί τους έφυγαν από τη ζωή, το Chapter 2 είναι η επόμενη σχέση τους».
Τελειώνοντας, θέλοντας να περιγράψει λίγο περισσότερο την ζωή της αλλά και να εξηγήσει τον σκοπό πίσω από το Chapter 2 η ίδια ανέφερε: «Με τον Andy ζούσαμε μια ειδυλλιακή ζωή, μέχρι που το 2017 έπαθε δύο εμφράγματα. Μετά το δεύτερο χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κέντρο αποθεραπείας για τρία χρόνια. Δεν γνώριζε που βρισκόταν, ποια ήμουν και δεν θυμόταν τη ζωή μας. Δεν ήταν ο άνθρωπος που είχα παντρευτεί. Δεν μπορούσε να περπατήσει και δεν καταλάβαινε σχεδόν τίποτα. Ο Covid-19 τον πήρε το 2020. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να προσπαθήσω να χτίσω ξανά τη ζωή μου. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα όταν είσαι χήρα είναι να δοκιμάσεις να πεις στους άλλους πως σκέφτεσαι να αρχίσεις ξανά να βγαίνεις ραντεβού. Το να εξηγήσεις αυτή σου την ανάγκη μπορεί να προκαλέσει ιδιαιτέρως ενοχλητικές αντιδράσεις. Νομίζω πως αν καταφέρω να βοηθήσω ορισμένους ανθρώπους να βρουν χαρά, θα με βοηθήσει και εμένα να βρω νόημα μέσα στη θλίψη μου».