Αθηνά Λοϊζίδου
Πικάντικα κινόα μπολ
Αυτά τα μπολ είναι φορτωμένα με μεξικάνικες γεύσεις όπως γλυκοπατάτες ψητές σε καρύκευμα fajita, κόκκινα φασόλια, κόλιανδρο, αβοκάντο και κινόα! Όλα τα υλικά μπορούν να ετοιμαστούν εκ των προτέρων. Διατηρούμε στο ψυγείο καλά σφραγισμένα και συναρμολογούμε τα μπολ όταν πεινάσουμε. Χορταστικά, πολύ θρεπτικά, υγιεινά και νοστιμότατα μπολ!
Χρόνος ετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 30’
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 460 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για την κινόα, τις γλυκοπατάτες και τα κόκκινα φασόλια:
100 γρ. άψητη κινόα, μαγειρεμένη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
200 γρ. (περίπου 1 μέτρια) γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
10 γρ. ελαιόλαδο
2 κουταλάκια καρύκευμα fajita mix
αλάτι και πιπέρι
150 γρ. κόκκινα φασόλια, μαγειρεμένα στη χύτρα ταχύτητας και στραγγισμένα (μπορείτε να αγοράσετε και έτοιμα μαγειρεμένα σε συσκευασία κονσέρβας των 400 γρ.)
Για το ντρέσινγκ:
40 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. μέλι
15 γρ. λευκό ξίδι ή μηλόξιδο
o χυμός από 1 λάιμ
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
Για τη σαλάτα:
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα ντομάτας:
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο jalapeno
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Για το στήσιμο:
½ ώριμο μάνγκο κομμένο σε κυβάκια
80 γρ. αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια και διατηρημένο σε φρέσκο χυμό λεμονιού
Μακαρόνια Farfalle Rigate με ελιές και αντζούγιες
Μια μεσογειακή μακαρονάδα που αγαπάμε πολύ. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα για ένα χορταστικό και μυρωδάτο πιάτο.
Χρόνος ετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 15’
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 390 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για την πικάντικη φρυγανιά:
50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
150 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
¼ φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι – πιπέρι
Για τα μακαρόνια:
200 γρ. μακαρόνια Farfalle Rigate La Molisana ολικής άλεσης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα αντζούγιες
1 κ.γ. κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
70 γρ. ανάμικτες πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
o χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι - πιπέρι
Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο
Μια μους σοκολάτας με υλικά όπως μαύρη σοκολάτα, ποιοτικό ελαιόλαδο και αβγά. Αν η μους σοκολάτας σας αρέσει αλλά τη θέλετε χωρίς γαλακτοκομικά, αυτή η συνταγή είναι για σας!
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος να παγώσει: 3 ώρες
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά 100 γρ: 370 Kcal
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
6 αβγά, χωρισμένα
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 ml ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
20 ml κονιάκ
180 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο HIGH PHENOLIC «THE KING OF OLIVES».
Διαβάστε τις εκτελέσεις στο Athena's Recipes.