Αθηνά Λοϊζίδου
Χοιρινό Προβενσάλ
Πολύ γευστικό χειμωνιάτικο φαγητό με το αγαπημένο χοιρινό ψαρονέφρι. Μαλακό κρέας, τέλεια λαχανικά σε μια υπέροχη σος ντομάτα.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1½ ώρα
Υλικά
Για 4-5 μερίδες
Για τα λαχανικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
2 στικ σέλερι, κομμένα σε φέτες
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 κουταλάκι θυμάρι
200 γρ. μανιτάρια button mushrooms, κομμένα στα δύο
Αλάτι – πιπέρι
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
200 γρ. νερό, στο οποίο διαλύουμε ένα κύβο ζωμό βοδινού
100 γρ. συσκευασμένες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνη
Για το χοιρινό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, κομμένο σε κομμάτια 2-3 εκ.
30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Ρύζι μπασμάτι