Αθηνά Λοϊζίδου
Υγιεινό banana bread
Ένα ζουμερό banana bread που είναι πιο χαμηλό σε θερμίδες από τα συνηθισμένα, φτιαγμένο με υγιεινές μπανάνες, σιρόπι σφενδάμνου και λάδι καρύδας. Φτιάξτε το και απολαύστε το! Προσοχή, πρέπει να διατηρήσουμε σφραγισμένο σε σακούλι τροφίμων στο ψυγείο για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 60΄
Θερμίδες ανά 70 γρ.: 200
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο, ορθογώνιο ταψί για κέικ, τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.
ΥΛΙΚΑ:
2 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες, κομμένες σε πολύ μικρά κομματάκια
100 γρ. σιρόπι σφενδάμνου (maple syrup) «MAPLE JOE»
20 γρ. coconut oil (λάδι καρύδας)
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια κανέλα αλεσμένη
1½ κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
2 αβγά
30 γρ. σταγόνες μαύρη κουβερτούρα (dark chocolate drops)
30 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
Υπέροχο chutney ντομάτας
Άλλο να σας το λέω και άλλο να το δοκιμάσετε! Μια έκρηξη γεύσεων και αρωμάτων στον ουρανίσκο σας θα φέρει αυτό το εξαιρετικά νόστιμο chutney. Χρησιμοποιήστε το ως ντιπ με πατάτες τηγανητές, ως άλειμμα στα σάντουιτς σας και ως υλικό σε φανταστική σος σαλάτας όπως αυτή εδώ.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 35΄
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 70
ΥΛΙΚΑ για 2 μέτρια βαζάκια
200 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
550 γρ. ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
1 μεγάλο, πράσινο, καυτό πιπεράκι
1 κουταλάκι φρέσκια τριμμένη πιπερόριζα
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. καστανή ζάχαρη
75 ml ξίδι (μπορείτε να βάλετε κόκκινο ή λευκό)
½ κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι αλάτι
Κοτόπουλο Chipotle σε τορτίγιες με σαλάτα Ranch Coleslaw
Feel good φαγητό της παρέας, έτοιμο σε 30 λεπτά! Μαλακό και πικάντικο κοτόπουλο με κρεμώδη σαλάτα Ranch Coleslaw, σάλτσα μάνγκο και αβοκάντο, για ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο του Σαββατοκύριακου.
Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 10’
Συνολικός χρόνος: 30’
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ RANCH COLESLAW:
200 γρ. ψιλοκομμένο λάχανο
100 γρ. sour cream (ξινή κρέμα)
Χυμός από 2 lime (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά jalapenos ψιλοκομμένα
1 κουταλιά από το ξίδι της συσκευασίας jalapenos
Αλάτι
¼ ποτήρι φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHIPOTLE:
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκια αποξηραμένες νιφάδες chipotle τσίλι
2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
1½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΓΚΟ - ΑΒΟΚΑΝΤΟ:
150 γρ. φρέσκο μάνγκο κομμένο σε κύβους
150 γρ. αβοκάντο κομμένο σε κύβους
Ο χυμός από 2 lime
1 κουταλιά jalapenos ψιλοκομμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ:
Ζεστές τορτίγιες για το σερβίρισμα
Ρύζι
Τριμμένο τυρί
Γιαούρτι στραγγιστό
Chutney ντομάτας