Αθηνά Λοϊζίδου
Φτιάξτε αυτό το νοστιμότατο πιάτο με κόκκινες φακές και μελιτζάνες για ένα υπέροχο νηστίσιμο δείπνο. Πρώτα μαγειρεύουμε στον φούρνο κομμάτια μελιτζάνας με αρωματικά μπαχαρικά, τα οποία έπειτα τα προσθέτουμε σε βρασμένες κόκκινες φακές και ντομάτες για ένα πλούσιο αλλά υγιεινό, νηστίσιμο και οικογενειακό πιάτο που ταιριάζει τέλεια με ρύζι.
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 35’
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 180 Kcal ανά μερίδα
2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια 3 εκατ.
ΥΛΙΚΑ:
30 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. αλεσμένο, ξηρό κόλιανδρο
1 κ.γ. κάρδαμο
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κ.γ. γκαράμ μασάλα
100 γρ. κόκκινες φακές
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR, χωρίς αλάτι
400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.γ. κουρκούμη
Αλάτι- πιπέρι
Για να σερβίρουμε:
Ρύζι
Φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πρώτα βάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρδαμο, το σκόρδο και το γκαράμ μασάλα.
- Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
- Παράλληλα βάζουμε τις φακές, το κρεμμύδι, το νερό, τις ντομάτες, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αφήνουμε το νερό να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με τις φακές και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Σερβίρουμε το φαγητό μας με ρύζι και τελειώνουμε με φύλλα κόλιανδρου.
«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»