ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Φτιάξτε το πιο εύκολο και υγιεινό κάρυ με ρεβίθια

Αυτή η συνταγή κάρυ παραλείπει τα περίπλοκα βήματα, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε γεύση!

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα κλασικό εύκολο κάρυ με ρεβίθια, εμπνευσμένο από ινδικές γεύσεις. Αυτή η συνταγή κάρυ παραλείπει τα περίπλοκα βήματα, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε γεύση! Είναι ένα πιάτο φυσικά vegan και χωρίς γλουτένη. Επίσης χωρίς σπόρους, σόγια ή ξηρούς καρπούς.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 275 kcal

ΥΛΙΚΑ:

10 γρ. λάδι καρύδας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
15 γρ. φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 κ.σ. γκαράμ μασάλα (garam masala)
1/4 κ.γ. κουρκούμη
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. σκόνη chili
1 κ.γ. αλάτι
380 γρ. Bio ντομάτες στον τρίφτη
200 γρ. ξηρά ρεβίθια, ψημένα μέχρι να μαλακώσουν ή από κονσέρβα
200 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR, χωρίς αλάτι
200 γρ. βιολογικό γάλα καρύδας
Χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι
Ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 2 λεπτά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γκαράμ μασάλα, την κουρκούμη, το μαύρο πιπέρι, το τσιλι και το αλάτι. Μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα, ώστε να μυρίσουν τα μπαχαρικά.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 3-5 λεπτά. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα ρεβίθια, το νερό και το γάλα καρύδας. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και σιγοβράζουμε το κάρυ για περίπου 20 λεπτά.
  4. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τον φρέσκο χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και το σερβίρουμε ζεστό, πάνω από ρύζι ή άλλα συνοδευτικά της επιλογής μας και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση

X