Αθηνά Λοϊζίδου
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 275 kcal
ΥΛΙΚΑ:
10 γρ. λάδι καρύδας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
15 γρ. φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 κ.σ. γκαράμ μασάλα (garam masala)
1/4 κ.γ. κουρκούμη
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. σκόνη chili
1 κ.γ. αλάτι
380 γρ. Bio ντομάτες στον τρίφτη
200 γρ. ξηρά ρεβίθια, ψημένα μέχρι να μαλακώσουν ή από κονσέρβα
200 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR, χωρίς αλάτι
200 γρ. βιολογικό γάλα καρύδας
Χυμός από 1/2 μικρό λεμόνι
Ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 2 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το γκαράμ μασάλα, την κουρκούμη, το μαύρο πιπέρι, το τσιλι και το αλάτι. Μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα, ώστε να μυρίσουν τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 3-5 λεπτά. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα ρεβίθια, το νερό και το γάλα καρύδας. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και σιγοβράζουμε το κάρυ για περίπου 20 λεπτά.
- Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τον φρέσκο χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και το σερβίρουμε ζεστό, πάνω από ρύζι ή άλλα συνοδευτικά της επιλογής μας και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου.