Αθηνά Λοϊζίδου
Την αγαπάνε μικροί και μεγάλοι, αφού συνδυάζει τον κιμά με το πικάντικο λουκάνικο.
Χρόνος ετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 20’
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 460 kcal
ΥΛΙΚΑ:
400 γρ. κιμάς χοιρινός
400 γρ. (1 συσκευασία) λουκάνικα Bratwurst “ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ”, κομμένα σε κομματάκια
2 στικ σέλερι, κομμένα σε φέτες
1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε μισές φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
2 κ.γ. θυμάρι
Αλάτι - πιπέρι
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
60 γρ. (2 κ.σ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
Για τον πουρέ:
700 γρ. πατάτες
60 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
Βάζουμε τον κιμά στο τηγάνι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε μέσα τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το σέλερι και το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάζουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τον αρακά αφού τον έχουμε ξεπαγώσει και ανακατεύουμε.
Παράλληλα, φτιάχνουμε τον πουρέ. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε όλη τη γέμιση του κιμά σε ένα πυρίμαχο, βαθύ σκεύος 20x20 εκ. Απλώνουμε τον πουρέ πατάτας επάνω από τον κιμά.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά για να δέσουν τα υλικά και να πάρει χρώμα ο πουρές.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε