Αθηνά Λοϊζίδου
Σούπα ψητής κολοκύθας με σπόρους, ένα νόστιμο φαγητό που είναι πραγματικά καλό και για την υγεία!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 190 kcal
ΥΛΙΚΑ:
Για να ψήσουμε την κολοκύθα:
900 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
30 γρ. ελαιόλαδο SINGLE ESTATE “THE KING OF OLIVES”
Αλάτι – πιπέρι
Για τη σούπα:
10 γρ. ελαιόλαδο SINGLE ESTATE “THE KING OF OLIVES”
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
700 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών
Αλάτι - πιπέρι
100 γρ. γάλα καρύδας
Για το στήσιμο:
½ καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
½ καυτή πράσινη πιπέρι χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
Κολοκυθόσποροι για να σερβίρουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε την κολοκύθα για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ψητή κολοκύθα και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε νερό, τον ζωμό, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Περνάμε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ. Σερβίρουμε ζεστή με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τους σπόρους κολοκύθας.