Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 470 kcal ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ:
80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 λευκά μανιτάρια button, κομμένα σε φέτες
250 γρ. μαύρο ρύζι για ριζότο Gallo
600 γρ. νερό στο οποίο διαλύουμε έναν κύβο ζωμού λαχανικών
300 γρ. λευκό κρασί ξηρό
80 γρ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
20 γρ. μαύρη πάστα τρούφας
Αλάτι και πιπέρι
Για να σερβίρουμε:
1/2 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρωματιστούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο βούτυρο. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά.
3.Προσθέτουμε ρύζι ριζότο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό, μέχρι το βούτυρο να απορροφηθεί σχεδόν όλο.
4.Ανεβάζουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του υγρού, ανακατεύοντας συνεχώς.
Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ