Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Μερίδες: 3
Θερμίδες: 340 Κcal ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ:
15 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
2 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
2 κ.σ. σκόνη κάρυ, mild
200 γρ. ελαφρύ γάλα καρύδας
100 γρ. νερό
100 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
350 γρ. ζυμαρικά penne ολικής αλέσεως LA MOLISANA Integrale
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τηγανίζουμε για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα τη σκόνη κάρυ, το γάλα καρύδας, το νερό, την ντομάτα και τη σόγια. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά, πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2.Παράλληλα, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
3.Ρίχνουμε στα στραγγισμένα ζυμαρικά τη σάλτσα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε ζεστά μπολ.
Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com