ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

Τρία πιάτα που πρέπει να έχει σήμερα το τραπέζι σου

Nuggets κοτόπουλου με γλυκιά πικάντικη σάλτσα, γίγαντες με πάπρικα και καλαμπόκι και καβουρδισμένος σολομός με λεμόνι, φέτα και ελιές

Αθηνά Λοϊζίδου

Nuggets (μπουκιές) κοτόπουλου με γλυκιά πικάντικη σάλτσα

Αυτό το κοτόπουλο συνοδεύεται από μια γλυκιά σάλτσα, αλλά εκτός από τη φανταστική σάλτσα το κοτόπουλο είναι από μόνο του νόστιμο και τραγανιστό. «Τηγανητό» κοτόπουλο αλλά μαγειρεμένο στον φούρνο!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 320 kcal

ΥΛΙΚΑ:

Για το κοτόπουλο:

400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο χωρίς δέρμα, χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε μπουκιές
1 φλιτζάνι αλεσμένη φρυγανιά
1 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι

Για τη γλυκιά πικάντικη σάλτσα μελιού:

60 γρ. νερό
1 κ.σ. corn flour
¼ κ.γ. πάπρικα
1/8 κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. πιπέρι
60 γρ. λευκό κρασί
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
60 γρ. μέλι
4 κ.γ. σάλτσα ΤΑΒASCO SRIRACHA
30 γρ. αλατισμένο βούτυρο

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Γίγαντες με πάπρικα και καλαμπόκι

Οι παραδοσιακοί και οι πολύ αγαπημένοι μας γίγαντες φτιαγμένοι με ένα μεξικάνικο twist.

Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 360 kcal

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι από το βράδυ, ψημένοι για 20-30 λεπτά στη χύτρα. Αν δεν έχετε χύτρα, κοχλάστε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν
30 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες, πολτοποιημένες στο μπλέντερ
100 γρ. νερό
1 κύβος λαχανικών KNORR, χωρίς αλάτι
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι – Πιπέρι
2 φρέσκα, ψημένα καλαμπόκια, κομμένα σε χοντρές φέτες

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Καβουρδισμένος σολομός με λεμόνι, φέτα και ελιές

Πολύχρωμο, υγιεινό και τόσο νόστιμο πιάτο. Μια γευστική ανανέωση στο κλασικό δείπνο σολομού!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Ώρα μαγειρέματος: 40 λεπτά
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 555 kcal

ΥΛΙΚΑ:

450 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
30 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
½ κ.γ. σκόρδο λιωμένο
Ξύσμα φλούδας από ½ λεμόνι
3 (200 γρ.) φιλέτα σολομού καθαρισμένα με δέρμα, από τις ψαραγορές Blue Island
1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Φέτες λεμονιού

Για τη σάλτσα:

30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού και βασιλικού, ψιλοκομμένα
70 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
2 κ.σ. λευκό ξίδι
Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

110 γρ. φέτα, σπασμένη σε κομμάτια

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X