Αθηνά Λοϊζίδου
Σε όλους αρέσει η μαγειρίτσα αλλά πολλοί από εμάς την προτιμάμε χωρίς συκωτάκια. Η ετοιμασία της είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι πιστεύετε. Μπορείτε να τη φτιάξετε από νωρίς και να τη ζεστάνετε το βράδυ όταν επιστρέψετε απ’ την ακολουθία της Ανάστασης. Έτσι, η μαγειρίτσα θα είναι πολύ πιο πηχτή γιατί όσο περνάει ο χρόνος το ρύζι ανοίγει και η σούπα πήζει. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεματιστό νερό για να την αραιώσετε.
Χρόνος ετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 40’
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 130 Kcal ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
150 γρ. ρύζι
60 ml λευκό κρασί
600 ml νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι αλεσμένα γαρύφαλλα
¼ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
2 ποτήρια μαρούλι Κύπρου, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
2 αβγά
Χυμός από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 2-3 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
3. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγο απ’ το νερό της σούπας στο μείγμα του αβγού και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα λίγο-λίγο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αβγό. Προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα μας πολύ ζεστή.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ