Wiz Guide
Εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα εστιατόρια για ψάρι και θαλασσινά, εν μέσω της κατάνυξης της μεγάλης βδομάδας ανακαλύπτουμε τον βαθύτερο εαυτό μας στα μενού αγαπημένων στεκιών στη Λευκωσία που τιμούν τη νηστεία και προβάλλουν το σουβλάκι ως τον απόλυτο πρωταγωνιστή (και αυτών) των ημερών.
Tipsy Sticks
Στο μαγαζί του κέντρου που μας σύστησε εκ νέου το σουβλάκι, προσφέροντάς μας νόστιμο φαγητό πάνω σε sticks, το μενού περιλαμβάνει πολλές επιλογές σε vegetarian πιάτα -και άρα νηστήσιμα. Στο fusion souvlaki bar, όπως ονομάζεται το Tipsy Sticks θα βρείτε πιάτα όπως falafel, χταπόδι, καλαμάρι, μακαρονάδα θαλασσινών κ.ά. τα οποία εννοείται πως μπορείτε να τα συνδυάσετε με τα υπέροχα κοκτέιλ που επίσης θα βρείτε στο μενού.
Περισσότερα για το Tipsy Sticks ΕΔΩ
In Craticula
Στο νέο σουβλατζίδικο του Αγίου Ανδρέα, το οποίο τιμά τη σχάρα προσφέροντας αποκλειστικά φαγητά που ψήνονται στο grill, εκτός από τον πολύ οικονομικό και πολύ χορταστικό κρεατομεζέ των €16 θα βρείτε επίσης Σημαντικό τέλος είναι να ειπωθεί πως εκτός α πό τον κανονικό μεζέ (€16), υπάρχει επίσης η επιλογή για vegetarian αλλά και vegan μεζέ (€15), με πιάτα όπως φαλάφελ, κολοκύθι, ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρι και μελιτζάνα.
Περισσότερα για το In Craticula ΕΔΩ
Elysian Plant Based Kitchen Bar
Το εστιατόριο στη Διαγόρου, στο κέντρο της Λευκωσίας και καινοτόμο είναι και πρωτοποριακό, μιας και έχει ως κεντρική φιλοσοφία την φυτική (plant based) διατροφή. Εκτός από το α λα καρτ μενού, προσφέρεται επίσης και ένας vegan μεζές με πιάτα όπως σουβλάκι, σεφταλιά, στιφάδο, παστίτσιο κ.λπ. Ένας κυπριακός μεζές, που έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο υγιεινός μεζές της Κύπρου, αφού προφανώς είναι χωρίς χοληστερόλη και ζωικά προϊόντα.
Περισσότερα για το Elysian Plant Based Kitchen ΕΔΩ
Το Μερακλήτικον Σουβλάκι της Αθηνών
Αν δεν γνωρίζεις το στέκι αυτό στην Αθηνών μάλλον ήρθε η ώρα να μάθεις. Αρχικά, μας κάνει τρομερή εντύπωση που το 25% των πελατών του είναι vegan. Όσοι έχουν δοκιμάσει το σουβλάκι, τον γύρο και το burger τους έχουν να λένε τα καλύτερα. Με βασικά συστατικά το μπιζέλι και την κινόα, τα τρία αυτά προϊόντα και νόστιμα είναι και πολύ χορταστικά για όσους δεν έχουν το κρέας στη διατροφή τους.
Περισσότερα για Το Μερακλήτικον Σουβλάκι της Αθηνών ΕΔΩ
Η ταβέρνα του Θεοδόση
Στο μενού υπάρχουν τρία options για μεζέ: ο μεζές της φουκούς, ο μεζές της φουκούς μαζί με μαγειρευτά, αλλά και ο νηστήσιμος / vegan μεζές. Τον έχουμε δοκιμάσει και τον προτείνουμε με χίλια. Ανάλογα με τη μέρα, στις χορτοφαγικές / vegan επιλογές της ταβέρνας θα βρείτε μελιτζάνα μαγειρευτή, αγκινάρα στον ατμό, κολοκυθάκι με κουρκούτι πορτοκαλιού και μπύρας, χορτοκεφτέδες, vegan σεφταλιές, φλογέρες γεμιστές με «τυρί» καρύδας και δυόσμο κ.ά.
Περισσότερα για την Ταβέρνα του Θεοδόση ΕΔΩ