Wiz Guide
Διαβάζοντας το άρθρο με τίτλο «20 ώρες στη μπριγάδα της κουζίνας», όπου η Ιάνθη Μιχαλάκη και η Φοίβη Τσικκίνη -με αφορμή την είδηση για το κλείσιμο του «καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο»- μιλούν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τη σκοτεινή όψη της υψηλής γαστρονομίας, αφού και οι δύο δούλεψαν στο Noma, συνειδητοποιώ ότι η μία εκ των δύο είναι Κύπρια.
Μάλιστα, με τη Φοίβη Τσικκίνη είχαμε μιλήσει σχετικά πρόσφατα για ένα άρθρο στο WiZ, αφού η ίδια μαζί με άλλα τρία άτομα έφτιαξαν ένα κουκλίστικο wine bar στη Λεμεσό, με την ονομασία Volta (διαβάστε σχετικά εδώ).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Εικόνες από το ολοκαίνουργιο και κουκλίστικο Volta Wine Bar
Πιο κάτω η συνέντευξη των δύο, οι οποίες μίλησαν στη Λίνα Γιάνναρου. Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στην ελληνική έκδοση και ακολούθως στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ (υπάρχει μάλιστα και στην κυπριακή έντυπη έκδοση της Κυριακής).
Είχε ξηµερώσει µια όµορφη καλοκαιρινή µέρα του 2017 στην Κοπεγχάγη και η Ιάνθη Μιχαλάκη θα ξεκινούσε την πρακτική της στο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, στο Noma. «Θυμάμαι ότι είπα στη συγκάτοικό μου να με περιμένει για να φάμε μαζί το βράδυ». Με ένα ποτήρι κρασί θα της διηγούνταν τις εμπειρίες από την πρώτη βάρδια στη δουλειά των ονείρων της -ονείρων που μοιραζόταν με όλους τους νέους σεφ ανά την υφήλιο. Τελικά, δεν έφαγαν παρέα. «Από τις 8 το πρωί γύρισα σπίτι στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα», θυμάται. Ήταν η πρώτη, αλλά σίγουρα δεν ήταν η τελευταία φορά. «Στο 108 όπου είχα περισσότερες ευθύνες (σ.σ. την αστεράτη, αλλά πιο προσιτή εκδοχή του Noma που είχε ανοίξει ο σεφ Ρενέ Ρετζέπι, στο οποίο μετά χαράς η Μιχαλάκη μετακινήθηκε γιατί «θα μπλεκόμουν με την παραγωγή αντί να μαδάω μυρωδικά επί 14 ώρες»), άνοιγα το μαγαζί στις 4 το πρωί και υπήρχαν φορές που έμενα έως τη μία. Το άλλο πρωί. Γύρναγα, ξάπλωνα λίγο, σηκωνόμουν και επέστρεφα στο εστιατόριο».
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο Wiz-Guide