Αθηνά Λοϊζίδου
Dip με πιπεριές Φλωρίνης και παντζάρια
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
ΥΛΙΚΑ:
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 κουταλάκι κύμινο
1/3 κουταλάκι καυτό τσίλι
20 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
150 γρ. ψημένο παντζάρι
40 γρ. καρύδια
½ ποτήρι φύλλα κόλιαντρου
50 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
Για τη διακόσμηση:
Ηλιόσπορους
Κολοκυθόσπορους
Φύλλα κόλιαντρου
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ
Πανακότα με γιαούρτι και φράουλες
Πιο δροσερό και χαρούμενο γλυκό δεν γίνεται!
Θα χρειαστούμε 7 μέτρια ατομικά μπολ
Υλικά
500 γρ. γάλα ΑΛΑΜΠΡΑ 1.5%
200 γρ. (1 συσκευασία) κρέμα γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ
750 γρ. γιαούρτι
200 γρ. ζάχαρη
1½ φακελάκι (15 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη, διαλυμένη σε ¼ ποτήρι πολύ ζεστό νερό
½ κουταλάκι βανίλια σε σκόνη
Για τη σος
300 γρ. φράουλες καθαρισμένες
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ