ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Βρήκαμε τρεις υπέροχες συνταγές Βασιλόπιτας για να φτιάξεις την αγαπημένη σου

Vegan Βασιλόπιτα, κλασική Βασιλόπιτα και Βασιλόπιτα με με αμύγδαλα και πορτοκάλι

H Βασιλόπιτα, η πίτα που παρασκευάζεται παραμονές της Πρωτοχρονιάς και κόβεται λίγο μετά την είσοδο του νέου έτους, σύμφωνα με την ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση έχει τις ρίζες της στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Με αφορμή την αντίστροφη μέτρηση για το 2023 εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τρεις υπέροχες συνταγές Βασιλόπιτας από την Αθηνά Λοϊζίδου ώστε να βρείτε την αγαπημένη σας και να την φτιάξετε!

Κλασική Βασιλόπιτα
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα

Θα χρειαστούμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκ., η βάση της οποίας να είναι στρωμένη με λαδόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Το ξύσμα φλούδας από 2 πορτοκάλια
250 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
4 αβγά
200 ml γάλα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές baking powder
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη μαστίχα, τη βανίλια και τα αβγά και
συνεχίζουμε το χτύπημα.
2. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το baking powder στον κάδο και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο έτοιμο ταψί. Πριν το ψήσιμο βάζουμε στη βασιλόπιτα το φλουρί.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα και ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 50 λεπτά με 1 ώρα.
4. Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Vegan Βασιλόπιτα
Μην μείνετε πίσω την πρωτοχρονιά! Φτιάξτε την σούπερ νόστιμη βασιλόπιτα μας και απολαύστε την πρωτοχρονιά!
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά 100 γρ. 325 kcal

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διάμετρο 15 εκ. και βάθος 10 εκ. ,στρωμένη η βάση του με λαδόχαρτο

ΥΛΙΚΑ:

330 γρ. λευκό αλεύρι γ.ο.τ.χ. βιολογικό κατά προτίμηση
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, βιολογική κατά προτίμηση
80 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
220 γρ. γάλα σόγιας
80 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Το ξύσμα φλούδας από 1 πορτοκάλι
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη σόδα, το γάλα σόγιας, τον χυμό πορτοκάλι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Τέλος ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε 1 ώρα. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από το ταψί.
Αν η βασιλόπιτα ψηλώσει πάρα πολύ δημιουργώντας «βουναλάκι», ισιώνουμε την επιφάνειά της κόβοντας τη με ένα μαχαίρι ψωμιού. Ακολούθως την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για να καλύψουμε την ατέλειά της.
Διακοσμούμε την βασιλόπιτα όπως επιθυμούμε και σερβίρουμε!

Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και πορτοκάλι
Το φρέσκο πορτοκάλι, η κανέλλα, τα γαρίφαλα και η βανίλια τής δίνουν ένα υπέροχο άρωμα.

Μια πολύ εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Το φρέσκο πορτοκάλι, η κανέλλα, τα γαρίφαλα και η βανίλια τής δίνουν ένα υπέροχο άρωμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα υλικά της βασιλόπιτας στο μίξερ και στη συνέχεια να τη βάλετε στον φούρνο.

Βαθμός δυσκολίας: Eύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 50΄

Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ με διάμετρο 23 εκ. τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

Υλικά

3 αυγά
325 γρ. ζάχαρη
170 γρ. Spry
80 ml γάλα
80 ml κονιάκ
80 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι βανίλια
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλα
1½ κουταλάκι baking powder
Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για το γαρνίρισμα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1.Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά της βασιλόπιτας εκτός από τα αμύγδαλα και τα κτυπάμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
2.Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί με διάμετρο 23 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ρίχνουμε μέσα το τυχερό φλουρί.
3.Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, 50 λεπτά με 1 ώρα. Η βασιλόπιτα είναι ψημένη όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της και αυτό βγει καθαρό. Όταν κρυώσει, την αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί.
4.Αν η βασιλόπιτα ψηλώσει πάρα πολύ δημιουργώντας «βουναλάκι», ισιώνουμε την επιφάνειά της κόβοντας τη με ένα μαχαίρι ψωμιού. Ακολούθως την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για να καλύψουμε την ατέλειά της.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση