Μπορεί το φετινό Πάσχα να μην είναι όπως όλα τα άλλα, ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κρατήσουμε ίδια. Ανάμεσα σε αυτά είναι το χαμόγελο και φυσικά η όρεξή μας... για πασχαλινές συνταγές!
Αν θέλετε φέτος να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό όσο αφορά τα μπισκότα, τότε έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε τα αγαπημένα πασχαλινά μπισκότα της βασίλισσας Ελισάβετ! Ο σεφ της βασίλισσας αποκάλυψε την συνταγή μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της οικογένειας και ιδού! Να σημειώσουμε πως ο σεφ προτρέπει τους χρήστες που θα την φτιάξουν, να ανεβάσουν φωτογραφίες με το hashtag #RoyalBakes
Για τη βάση του μπισκότου:
350 γρ. απλό αλεύρι
5 γρ. μαγειρική σόδα
10 γρ. τζίντζερ
5 γρ. κανέλα
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
175 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ. σιρόπι
Για το γλάσο:
2 ασπράδια αυγού
600 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας
Διαδικασία
Για το μπισκότο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγερική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο
Προσθέτουμε τη ζάχαρη
Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι
Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm
Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά
Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
Για το γλάσο:
Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα
Με κορνέ, καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα