Με την καθημερινότητα μας να έχει ανατραπεί, μένουμε σπίτι και ψάχνουμε συνεχώς κάτι να απασχολούμαστε, άλλοι απολαμβάνουν τον χρόνο με την οικογένειά ή τον σύντροφό τους, άλλοι κάνουν τις ντουλάπες, και άλλοι μαγειρεύουν.
Η μαγειρική είναι ένα από τα καλύτερα αγχολυτικά -είτε επιλέξετε μια εύκολη συνταγή είτε μια δύσκολη- γι' αυτό όσο μένουμε σπίτι, μαγειρεύουμε αγαπημένες συνταγές ή πειραματιζόμαστε με νέες διαφορετικές γεύσεις. Σήμερα ζητήσαμε από την Χριστίνα Ρούσου και το @tastebudscy να μοιραστεί τρεις από τις αγαπημένες της συνταγές. Ένα νόστιμο σνακ ή φαγητό έχει πολλές πιθανότητες να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Τι έχουμε να χάσουμε λοιπόν;
Energy balls με αμύγδαλα και κακάο ή με φουντούκια και cranberry
Συνταγή για energy balls αμύγδαλο και κακάο
Υλικά
200g αμύγδαλα
400g φοινίκια medjool dates
4 κουταλιές raw cacao powder
2 κουταλιές almond butter ή peanut butter
2 κουταλιές λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Βάλτε τα αμύγδαλα στο food processor.
Προσθέστε στο μίξερ τα φοινίκια και το λάδι καρύδας και αφήστε τα να ανακατευτούν πλήρως. Στη συνέχεια βάλτε το almond ή peanut butter και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι smooth.
Πάρτε ένα κουτάλι και αρχίστε να κάνετε μπαλίτσες με το μείγμα.
Τέλος φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Συνταγή για energy balls με φουντούκια και cranberry
Υλικά
140g ψημένα φουντούκια
200g φοινίκια
1/2 κουταλάκι κανέλα
100g cranberries
1½ κουτάλι raw cacao powder
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και ψήστε τα φουντούκια για 10 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε τα μισά φουντούκια στο food processor μέχρι να σπάσουν εντελώς και στη συνέχεια προσθέστε τα φοινίκια, την κανέλα, το κακάο και τα μισά cranberries. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα sticky μείγμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα φουντούκια και τα cranberries και αφήστε τα να κοπούν καλά αλλά και να ανακατευτούν με το υπόλοιπο μείγμα ομοιόμορφα.
Φτιάξτε μικρές μπάλες με το μείγμα και βάλτε τα για μία ώρα στο ψυγείο για να δέσουν και τέλος φυλάξτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
Creamy Gnocchi χωρίς φρέσκα κρέμα
Υλικά για 2 μερίδες
1 πακέτο gnocchi
2 κουταλιές βουτύρο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε coconut milk butter)
2 κουταλιές αλέυρι
200 ml γάλα αμυγδάλου
100-150 γραμμάρια τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Βάλτε νερό να βράσει και τοποθετήστε τα gnocchi για 3-4 λεπτά μέχρι να επιπλέουν στην επιφάνεια. Αφαιρέστε το νερό τους και αφήστε την στην άκρη.
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώστε το βούτυρο. Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε το με το βούτυρο προσθέτοντας μικρές μερίδες του γάλακτος αμυγδάλου μέχρι να δημιουργηθεί μια ομαλή κρέμα. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέστε τα ψημένα gnocchi και το τυρί.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι και βασιλικό πριν το σερβίρετε.
Sweet potato cheesy cakes
Υλικά
4 γλυκοπατάτες
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
2 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το sauce
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι
Chives
Εκτέλεση
Για να βράσετε τις γλυκοπατάτες πρέπει πρώτα να τις πλύνετε, να αφαιρέσετε την φλούδα τους και να τις κόψετε στη μέση ή σε τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος των cakes που θέλετε να φτιάξετε. Βάλτε τις κομμένες γλυκοπατάτες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και ψήστε τις. Για να δείτε ότι έχουν ψηθεί εντελώς δοκιμάστε να περάσετε εύκολα ένα μαχαίρι στην πατάτα.
Αφαιρέστε το νερό και βάλτε τις σε ένα μπολ και λιώστε μέχρι να γίνει πουρές. Μετά από 10 λεπτά, όταν οι πατάτες έχουν κρυώσει προσθέστε τα αυγά, το τυρί, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Σχηματίστε τα patties σας, ψεκάστε τα με ελαιόλαδο και βάλτε τα σε pyrex με αντικολλητικό χαρτί στον φούρνο. Ψήστε τα για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τέλος, αναμείξτε τα υλικά για το sauce σε ένα μπολ και σερβίρετε.