ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: red mini dress με γόβες και bow στα μαλλιά
 

Σπαγγέτι Τοσκάνης με αγκινάρες σε ένα σκεύος

Αθηνά Λοϊζίδου

Λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικά σε μια λεμονάτη σάλτσα πέστο, που είναι κρεμώδης και τόσο νόστιμη!

Χρόνος προετοιμασίας, 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος, 30 λεπτά

Μερίδες, 4

Θερμίδες ανά μερίδα, 445 kcal

 

Υλικά

25 γρ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι

1 πρέζα μπούκοβο

500 ml νερό

250 γρ. (1/2 συσκευασία) μακαρόνια σπαγγέτι ολικής La Molisana Integrali

Aλάτι και μαύρο πιπέρι 

60 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος

60 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού

180 γρ. (1 βάζο) μαριναρισμένες αγκινάρες, χοντροκομμένες

1 ποτήρι φύλλα kale, χοντροκομμένα

1 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο

125 γρ. (1 μεγάλη μπάλα) τυρί burrata 

1 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα φλούδας λεμονιού, το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε το νερό να κοχλάσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και κοχλάζουμε για περίπου 10-11 λεπτά.

2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πέστο και τις αγκινάρες. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά το φαγητό μας και τα ζυμαρικά μας να είναι κρεμώδη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τα φύλλα kale, τον βασιλικό και τον άνηθο.

3. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα.  Σπάμε την burrata και ρίχνουμε λίγα κομμάτια πάνω σε κάθε μερίδα ζυμαρικών. Τελειώνουμε τα πιάτα μας με κουκουνάρι, λίγο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση