ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρί κολάν, cropped μπλουζάκι και suede blazer σε καμηλό χρώμα
 

4+1 τρόποι προστασίας των ζώων από τον καύσωνα

Οι μικροί μας φίλοι θα μας χρειαστούν αυτές τις μέρες, λίγο παραπάνω.

newsroom must

Ο καύσωνας δεν λέει να σταματήσει και πρέπει για αυτό τον λόγο να αναλάβουμε κάποιες ευθύνες τόσο απέναντι στο περιβάλλον, όσο και στα ζώα τα οποία υποφέρουν από τις δυσμενείς συνθήκες της αυξημένης αυτής θερμοκρασίας.

Για αυτό τον λόγο συλλέξαμε κάποιους τρόπους, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να ανταπεξέλθουν και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην υγεία τους, όπως πχ θερμοπληξία.

Την βοήθεια μας πέραν των δικών μας κατοικιδίων χρειάζονται και τα αδέσποτα, ένα αδέσποτο καθημερινά αντιμετωπίζει πολλούς κινδύνους επιβίωσης, από την εύρεση τροφής, τα αυτοκίνητα, την επικινδυνότητα γενικά της πόλης, το νερό είναι επίσης όμως ένας βασικός παράγοντας ώστε να κρατηθούν στη ζωή.

Ως προς τους σκιερούς χώρους, επιτρέπουμε στα ζώα που συχνάζουν στις αυλές μας να παραμένουν σε σημεία δροσερά, ή στις επιχειρήσεις που μπορεί να διαθέτουμε και έχουν σκιερά μέρη στα οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε επίσης και φαγητό. Πάνω από όλα μπαίνουμε στη θέση τους με ενσυναίσθηση για τις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους, και φυσικά εφόσον μπορούμε να συντηρήσουμε αλλά και να δώσουμε αγάπη και σπίτι σε ένα αδέσποτο ζωάκι τότε αναλαμβάνουμε την υιοθεσία του!

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε επίσης πως λειτουργεί το σώμα ενός σκύλου και μιας γάτας στις υψηλές θερμοκρασίες. Η συνήθης θερμοκρασία είναι συνήθως μεταξύ 37,2° C και 39,4° C.

Τα ζώα όμως δεν ιδρώνουν σαν τους ανθρώπους προκειμένου να πετύχουν θερμορύθμιση, αλλά προσπαθούν με το γνωστό σε όλους λαχάνιασμα να αποβάλλουν την υψηλή θερμότητα. Αν η θερμότητα δεν αποβάλλεται αποτελεσματικά, η θερμοκρασία του σώματος τότε αυξάνεται. Μια αύξηση 2 βαθμών, σε ένα σκυλί για παράδειγμα σε θερμοκρασία 39° C, είναι απειλητική για τη ζωή του, και όταν η θερμοκρασία του υπερβεί τους 42,5° C, τότε το αποτέλεσμα είναι συχνά θανατηφόρο.

Ιδιαίτερη είναι και η φροντίδα που χρειάζονται και τα δεσποζόμενα ζώα το καλοκαίρι, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αντικρίσει δυστυχώς κάποιο σκύλο κλεισμένο στο αυτοκίνητο, ή υπήρξαν περιστατικά που έχει χαθεί ακόμη και η ζωή του.

 Τι προσέχουμε ιδιαιτέρως:

Φροντίζουμε να έχει συνεχώς νερό, και μάλιστα δροσερό στο μπολάκι του, ειδικότερα τις ώρες που λείπουμε από το σπίτι.

Η βόλτα του πρέπει να είναι πολύ πρωινές ή βραδινές ώρες οι οποίες είναι και οι πιο δροσερές. Αν περπατήσουμε αρκετά έχουμε πάντοτε νερό μαζί μας.

Αποφεύγουμε την έκθεση του στον ήλιο για ώρα, ή αν βρίσκεται μαζί μας στην παραλία φροντίζουμε να έχει ένα σκιερό μέρος και δροσερό νερό. Αν του αρέσει επίσης να κολυμπάει, είναι ιδανικό για μία επιπλέον δόση δροσιάς.

Για κανένα λόγο δεν αφήνουμε το ζώο μόνο του στο αυτοκίνητο αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακόμη και αν νομίζουμε ότι η μικρή χαραμάδα αέρα που έχουμε ανοιχτή στο παράθυρο είναι αρκετή, αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο. Αν είναι απόλυτη ανάγκη να λείψουμε για λίγο, τότε το αυτοκίνητο παραμένει ανοιχτό με το air condition, ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo from Pexels

5 τσάγια για καλό ύπνο

Ανακαλύψτε τα καλύτερα βότανα και τσάγια που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε έναν βαθύ και ...
Ριάνα Στυλιανού
 |  HEALTH
X