ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: lace καλσόν, μίνι μαυρο φόρεμα και ankle boots
 

Amal Clooney: Μας συστήνει το απόλυτο πρωινό για τον μεταβολισμό μας

Το μυστικό για να ξεκινήσουμε την μέρα μας με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Μαρία Καραμάνου

Όπως γνωρίζουμε, τα φύκια είναι γνωστά ως ένα υπερτροφικό superfood εδώ και καιρό. Είναι πλούσια σε μέταλλα και φυτικές ίνες, θεωρούνται νόστιμα και περιέχουν λίγες θερμίδες. Τα φύκια αποτελούν ένα σημαντικό συστατικό της ασιατικής κουζίνας εδώ και χιλιάδες χρόνια, ειδικά στην ιαπωνική κουζίνα, αλλά και στη διατροφή πολλών πληθυσμών, όπως σε ορισμένες παράκτιες περιοχές του Καναδά. Στην Ευρώπη, έχουν αρχίσει να κερδίζουν δημοτικότητα, ειδικά λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας της ασιατικής κουζίνας, και συχνά χρησιμοποιούνται σε συσκευασίες σούσι. Η Amal Clooney προτείνει να τα ενσωματώσουμε ξανά στην καθημερινή μας διατροφή, ίσως ακόμη και στο πρωινό μας.

Η Amal Clooney, παρότι δεν παραχωρεί συχνά συνεντεύξεις, αποκάλυψε σε μία συνέντευξη στο περιοδικό Vogue κάποιες από τις διατροφικές της προτιμήσεις. Είναι φαν του αβοκάντο, απολαμβάνει ένα πρωινό με βραστά αυγά, αλλά και σούπα με φύκια. Παρόλο που η σούπα αυτή μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστη, είναι δημοφιλής στην Ασία.

Υλικά:

- 20 γραμμάρια φύκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη όπως wakame, nori, dulse κ.λπ.)
- Σέλινο

Για το ζωμό:

- 2 αγγουράκια
- Σέλινο
- Κίτρινη πιπεριά
- Μήλο
- Λάιμ
- Φρέσκο τζίντζερ
- Πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Οδηγίες:

1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας τα φύκια. Βάλτε τα σε ένα μπολ γεμάτο με νερό και αφήστε τα να απορροφήσουν νερό.
2. Για τον ζωμό, χρησιμοποιήστε έναν αποχυμωτή για να βγάλετε το ζουμί από τα αγγουράκια, το μήλο, την πιπεριά, και το λάιμ.
3. Προσθέστε τον τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, και τη σκόνη σκόρδου στον ζωμό.
4. Κόψτε τα φύκια και τα κοτσάνια του σέλινου σε μικρά κομμάτια.
5. Προσθέστε τα κομμάτια των φυκιών και του σέλινου στον ζωμό.
6. Αφήστε να βράσει η σούπα για λίγα λεπτά, μέχρι τα φύκια και το σέλινο να μαλακώσουν.
7. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και απολαύστε το υγιεινό και νόστιμο γεύμα.

Αυτή η σούπα είναι γεμάτη γευστικά και υγιεινά συστατικά που θα σας δώσουν ενέργεια για την ημέρα σας. Απολαύστε την.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να εντάξουμε τα φύκια στη διατροφή μας. Τα φύκια είναι αληθινοί θησαυροί διατροφικών οφελών. Περιέχουν ιώδιο το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία του θυρεοειδούς αδένα και την καλή λειτουργία του. Είναι πλούσια πηγή σιδήρου, το οποίο απαιτείται για την παραγωγή κόκκινων αιμοσφαιρίων και την αποφυγή της αναιμίας. Περιέχουν ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών.

Το κολλαγόνο είναι σημαντικό για την ελαστικότητα του δέρματος και την υγεία των μαλλιών και των νυχιών. Περιέχουν πολλά απαραίτητα αμινοξέα που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού. Περιέχουν φυτικές ίνες που είναι καλές για την πέψη και την υγεία του πεπτικού συστήματος. 

Είναι σημαντικό, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι δεν είναι όλα τα φύκια είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να επιλέγουμε τα κατάλληλα είδη φυκιών για τη διατροφή μας. 

Η ιδανική ώρα για να συμπεριλάβετε τα φύκια στη διατροφή σας είναι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που μπορείτε να τα καταναλώνετε τακτικά. Είναι συνιστώμενο να ενσωματώσετε φύκια στη διατροφή σας σαν smoothies. Μπορείτε να προσθέσετε νιφάδες φυκιών σε smoothies δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Δημιουργήστε υγιεινά σνακ, ανακατεύοντας φύκια με λίγο σησαμέλαιο, προσθέτοντας λίγο αλάτι και ψήνοντάς τα σε ζεστό φούρνο για λίγα λεπτά.

Τα φύκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να είναι χρήσιμα για την υγεία μας, αλλά υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις που πρέπει να λάβουμε υπόψη:

Υπερθυρεοειδισμός: Δεν συνιστάται η κατανάλωση φυκιών σε άτομα που πάσχουν από υπερθυρεοειδισμό.

Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την κατάλληλη ποικιλία φυκιών και να τα καταναλώνετε με σύνεση:

Nori: Πλούσιο σε βιταμίνη B12, σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνη Α. Μπορεί να προστίθεται σε ομελέτες, σαλάτες ή πουρέ πατάτας.

Wakame: Πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλιο, νάτριο και βιταμίνη B12. Χρησιμοποιείται συχνά σε σούπες και μαγειρευτά τύπου miso.

Kombu: Χρησιμοποιείται για την παρασκευή ζωμού Dashi στην ιαπωνική κουζίνα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές όπως λαζάνια ή σούπες.

Hijiki: Πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς του σε αρσενικό. Συνηθίζεται σε ιαπωνικές συνταγές.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X