ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: oversized blazer, φαρδύ πουκάμισο και κολάν
 

3 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις αν είσαι «overthinker»

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο πλούσιο σε ατελείωτες δυνατότητες και πολυπλοκότητες, γεγονός που εξηγεί γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στα ανεξέλεγκτα νήματα της υπερβολικής σκέψης.

Ο αμείλικτος κύκλος της ανάλυσης που συνοδεύει κάθε απόφαση, κάθε σενάριο και κάθε συνέπεια, μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε ένα εξαντλητικό μοτίβο, παρεμποδίζοντας την προσωπική μας ανάπτυξη και ευημερία.

Είτε είμαστε τύποι που αναλύουμε κάθε λεπτομέρεια, είτε διατρέχουμε τα χειρότερα δυνατά σενάρια, οι στρατηγικές που προτείνει η Alice Boyes, συγγραφέας των βιβλίων «The Anxiety Toolkit» και «The Healthy Mind Toolkit» στο PsychologyToday, μας παρέχουν την δυνατότητα να ανακτήσουμε τον έλεγχο των σκέψεών μας και να ζήσουμε μια πιο ισορροπημένη ζωή. Δείτε πιο κάτω τρία βήματα που θα σας βοηθήσουν.

Photo by Pexels

1.Δράσε πρώτα, βελτίωσε μετά

Κάθε φορά που αντιμετωπίζεις κάτι για πρώτη φορά, μην προσπαθείς να το φτάσεις στην τελειότητα. Αντ' αυτού, υιοθέτησε την προσέγγιση της απλής εκτέλεσης και, στη συνέχεια, αποδώσε βελτιωμένα τις επόμενες φορές που θα αντιμετωπίσεις το ίδιο ή παρόμοια πράγματα. Αυτό προάγει την ταχύτερη λήψη αποφάσεων και πιθανότατα σου επιτρέπει να αποκομίσεις περισσότερη μάθηση από την εμπειρία σου, αντί να χάνεις χρόνο σε αναβολές.

2.Συσκευάστε τις σκέψεις σας σε μια «βαλίτσα»

Το άγχος προσπαθεί συχνά να μας προειδοποιήσει για πιθανές απειλές. Έρχεται στην πόρτα μας για να μας υπενθυμίσει τις ανησυχίες και τις ανασφάλειές μας. Αν προσπαθήσεις να απαλλαγείς από μια επιπόλαιη σκέψη, το άγχος μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Αντίθετα, μια τεχνική που ενδέχεται να λειτουργήσει είναι να φανταστείς ότι βάζεις αυτήν τη σκέψη σε μια ασφαλή «βαλίτσα», όπου θα την έχεις, αλλά δεν θα αφήσεις να σε επηρεάσει.

3.Βρες τα οφέλη τόσο των παρορμητικών όσο και των καλά μελετημένων αποφάσεων

Η πολυσύνθετη σκέψη είναι και ευεργετική και περιοριστική. Όσοι πολλές φορές αναλύουν υπερβολικά κάθε πτυχή των πραγμάτων, τείνουν να εμπλέκονται σε έναν πολύπλοκο κύκλο αυτοανάλυσης. Ωστόσο, αυτή η ικανότητα μπορεί να αποδειχθεί επωφελής.

Μια στρατηγική είναι να σκεφτείς καλές αποφάσεις που έχεις λάβει, είτε εσύ είτε άλλοι. Ποιες πράξεις έχουν οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα για εσένα και για άλλους που γνωρίζεις; Σκέψου επίσης αν αυτές οι αποφάσεις ήταν πάντα στη βάση πολλής μελέτης. Καμία φορά, οι θετικές αλλαγές μπορεί να προκύψουν από ενδεχομένως ατυχείς συμπτώσεις ή απλά από το να βρεθείς στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση